Blogs op Weg naar Succes

Onze vaste bloggers delen hun ervaringen met jou. Elke blogger zoekt een baan, of is bezig om succesvoller te worden in zijn of haar huidige baan. Lijkt het je ook wat, bloggen over je zoektocht of je eigen succes? Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl. Dan nemen we contact met je op.

Veel plezier met lezen! Judith Schoorlemmer
en Simône Verlaan

Hallo! Leuk dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt. Mijn naam is Angelique Brantjes en ik heb jarenlang ervaring als secretaresse, managementassistent en Office Manager. Tijdens mijn in-between-jobs-periode heb ik mij door vrijwilligerswerk, studie, netwerken en ludieke sollicitatieacties ontwikkeld op het gebied van communicatie en sociale media. Een functie waarbij ik mijn schrijftalent en vindingrijkheid kan inzetten bij een organisatie met een missie ... dat is ongeveer mijn droombaan.

Ook zet ik mij in voor actieve werkzoekers met mijn website Waardevolle Werknemers. Hierop zijn interviews te lezen met actieve werkzoekers over de meerwaarde die zij hebben voor een werkgever.

Ik ben per direct, fulltime beschikbaar in de regio Zaandam, Alkmaar, Hoorn en Beverwijk. Mijn contactgegevens staan op LinkedIn.

De foto die het verschil gaat maken - deel II

Mijn goede kant blijkt een andere te zijn dan tot nu toe te zien was. Dat zit hem niet alleen in een vlotter kapsel en de andere hoek van waaruit de foto genomen is. 

Op mijn vorige foto (zie mijn vorige blog: De foto die het verschil gaat maken – deel I) staat een aardige mevrouw, die nu toch echt aan LinkedIn moet geloven. Dat ze meer dan 20 jaar ervaring heeft als secretaresse, oplossingsgericht is, taalvaardig en een kei in Excel zie je niet op die foto. Wel dat ze nu – vooruit dan maar – ‘met haar harses op internet moet’.  

Door de grote ontwikkelsprong die ik heb gemaakt de afgelopen tijd weerspiegelt die foto niet meer wie ik ben. Met veel plezier personal-brand ik mijzelf op de voorheen zo verfoeide sociale media. Door zelfstudie, cursussen en netwerken blijf ik up-to-date wat digitale systemen betreft en dat blijkt helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn als ik altijd dacht. Dus dat mag ik best laten zien. En last but not least ben ik onlangs cum laude geslaagd voor een HBO-studie waarmee ik bedrijven kan adviseren op het gebied van sociale media en HNW. Mag ik je voorstellen aan Angelique 2.0: Een secretaresse met extra’s.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1248 Hits
0 reacties

De foto die het verschil gaat maken - deel I

"KUN JE MIJ EEN MAAT KLEINER FOTOGRAFEREN?"
De fotograaf die ik aan de telefoon heb schiet in de lach. We hebben een klik en ik kan weer een actiepunt van mijn lijstje strepen. Ik heb namelijk een nieuwe missie: Een foto voor mijn cv, LinkedIn- en Twitterprofiel die uitstraalt wat ik ben tijdens het uitoefenen van mijn beroep.

TOT HET GAATJE
Als gemotiveerde werkzoeker ga ik tot het gaatje om een stapje dichter bij een baan te komen. Daarom verkoop ik mijn inboedel op marktplaats om een studie te kunnen betalen zodat ik met het diploma kan aantonen dat ik op HBO niveau functioneer. Ik doe aan zelfstudie en vrijwilligerswerk om me verder te ontwikkelen. Ik blog, netwerk en ben actief op Social Media om mezelf te profileren. Dus als ik als feedback krijg dat mijn foto wel eens het struikelblok zou kunnen zijn, dan neem ik die feedback ter harte en doe ik er iets mee.

OP Z'N ANGELIQUES
Nu kan ik gewoon gaan googelen op fotografen … maar dat is saai. Ik doe het op z’n Angeliques en maak een plaatje om te delen. Dat heb ik geweten! Mijn oproep is 11.904 keer bekeken en ik had de fotografen voor het uitzoeken. Elisabeth Meyer van Dress to Impress wilde mij gratis stylingadvies geven, en de lieve schat heeft mij urenlang geadviseerd, veren in mijn achterste gestoken en bepeptalked. We hebben geknuffeld.

MEER
En is meer gebeurd. De kapster heeft een wonder verricht met mijn haar. Ineens verscheen die energieke dame zomaar in de spiegel! Echt … ik ben een plaatje! Nu nog een mooi plaatje ervan laten schieten en dat gaat volgende week gebeuren. Een maat kleiner … dat gaat helaas niet, maar ik weet zeker dat de fotograaf er iets moois van gaat maken. Het resultaat gaan jullie zien in deel II van dit blog, dat ik ga schrijven zodra de foto’s binnen zijn.

Wordt vervolgd …

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1025 Hits
0 reacties

Bange Bertje en andere goed gelukte blauwtjes

Bange Bertje en andere goed gelukte blauwtjes

Een half jaar na het verscheiden van mijn hartendiefje Foppe kwam Bertje in mijn leven. Een schoonheid van een haan die met mijn hennetjes een toom mocht vormen. Ik was meteen verkocht toen ik hem zag: bloedmooie Bertje met zijn fraaie kam en prachtige verenkleed. Ik zou zelf verkering met hem nemen als de hennen hem niet moesten. Maar ik maakte geen schijn van kans, want de hennen sloten hem direct in hun vleugels en vice versa; haan en hennen zijn vanaf dag één in gemeenschap van graan en eieren verloofd.

KROELKIP Voor mij bleek het hart van Bertje moeilijker te veroveren, tot mijn verbazing. Ik was tamme, goedzakkige Foppe gewend. Mijn kroelkip die altijd op schoot sprong als ik in mijn tuinstoel zat. Die genietend op mijn boezem lag terwijl mijn vingers door het dons heen zijn zachte velletje masseerden. In de zon met zijn oogjes gesloten en zijn snaveltje half open van genot, hebben we samen vele bliksembezoekjes aan de hemel gebracht. Even van de wereld met mijn droomhaan. Dat wilde ik weer.

Lees Meer
Getagged in:
Waardeer dit blogbericht:
1040 Hits
0 reacties

Solliciteren met brinta

  

Achter mijn toetsenbord ben ik een held. Ik knutsel aantrekkelijke cv’s op maat en schrijf originele sollicitatiebrieven; allebei to-the-point met precies de juiste informatie en triggers. Uitgenodigd worden voor een gesprek is bij mij niet het probleem.

Ik bereid me voor op het gesprek zoals ik in sollicitatietrainingen geleerd heb. De website ken ik van buiten, ik google het bedrijf, speur naar werknemers op LinkedIn en heb antwoorden paraat op alle mogelijke vragen. Ik strijk mijn kleren, was de auto (tip 33, overal wordt op gelet) … so far so good.

Ik meld me aan bij de receptie en knoop een praatje aan (tip 54), ga niet zitten maar bestudeer het folderrek met folders als waren zij de nieuwe Linda (tip 67) en als ik word opgehaald begin ik niet over het pand maar over de prettige ontvangst of een actualiteit (tip 99). Welkom, ga zitten.

En dan gebeurt het ...

Lees Meer
Getagged in:
Waardeer dit blogbericht:
2417 Hits
0 reacties

Links