Ik ben een vrolijke krachtige spontane vrouw op zoek naar een parttime baan als backoffice medewerkster, administratief medewerkster of verkoopster. Maar ook voor andere functies sta ik open. Omgeving van Ommen. Ik ben in het bezit van een auto.

LinkedIn

LinkedIn

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
275 Hits
0 reacties

Schrijven, het valt niet altijd mee

Schrijven, het valt niet altijd mee
wegnaarsucceslaptop

 

Herkennen jullie dat? Je hebt wat interessante vacatures bewaard waar je op wil solliciteren. Vol enthousiasme duik je achter je laptop, klaar om die mooie motivatie of sollicitatiebrief te schrijven. Je weet dat jij super geschikt bent voor de vacature, je wilt dolgraag dat men jou uitnodigt voor een gesprek. Je voelt de motivatie stromen door jouw hele lijf. Je gaat dit doen, dat voel je aan alles.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
282 Hits
0 reacties

Mee blijven doen

Mee blijven doen

Hoe blijven jullie mee doen in de maatschappij zonder een betaalde baan te hebben? Het lijkt mij leuk om te lezen hoe jullie de dag vullen, hoe jullie je blijven ontwikkelen. Want naast solliciteren, is het toch ook erg fijn om een bezigheid te hebben waar je je kwaliteiten kwijt kan?

Ikzelf ben dus begonnen met mijn vrijwilligersbaan als taalcoach voor mensen uit het buitenland die de Nederlandse taal beter willen leren. Nadat ik kennis heb gemaakt met de dame in kwestie, ben ik vorige week echt begonnen als taalcoach. Wauw, wat geeft mij dit positieve energie. Wat is het fijn om iets te kunnen betekenen voor de ander. En daarnaast vind ik het ook interessant om te horen hoe zij leefden in het land van afkomst.Verder is het ook voor mij leerzaam, omdat ik zelf ook weer heel bewust bezig ben met de Nederlandse taal en ik er soms achter kom dat wij in de taal bepaalde regels hebben die niet uit te leggen zijn, puur omdat het de regels van de taal zijn.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
286 Hits
0 reacties

Werk, helemaal voor niks.

Werk, helemaal voor niks.
vrijwilliger

Ik ga het doen. En ik mag het doen, want de toestemming van het UWV lag vorige week bij mij op de deurmat! Ik ga lekker de slag, al is het dan geen betaalde baan. Een vrijwilligersbaan! Hoe tof is dat! Ik als mensen mens heb mij opgegeven als taalcoach bij het Taalpunt bij mij in de stad. Ik ga starten als taalcoach voor nieuwe inwoners van Nederland. Ik vind deze functie op mijn lijf geschreven. Ik hou van mensen, ik hou van verschillende culturen en ik hou van taal en schrijven. Na een kennismakingsgesprek met de taalpuntdocent spatte het enthousiasme van mij af. Wat lijkt mij dit een ontzettend leuke functie. Maar als je een uitkering ontvangt van UWV, dan moet je wel eerst toestemming vragen of je dit vrijwilligerswerk mag gaan doen. Na een heel officieel formulier ingevuld en ingediend te hebben, heb ik van UWV toestemming. En dat voelt goed. Want ook al is het geen betaalde functie, ik ga hier zoveel positieve energie uithalen. En wat denken jullie van de leerzame momenten? Die ga ik ook zeker krijgen. En dat is alleen maar goed. Ik denk dat deze functie mij als mens ook laat groeien. Want ik kan wat betekenen voor de medemens. Hoe tof is dat! 

 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
555 Hits
0 reacties

Had ik maar ...

Had ik maar ...
en nu

Ik ben niet van het achterom kijken, althans dat probeer ik niet te doen. Maar ja, zoals ieder mens kijk ik ook wel eens over mijn schouder naar het verleden. Het verleden heeft uiteraard ook levenslessen gegeven, dus daar mag je gerust eens op terug kijken toch? Dus, tja, sinds ik weer aan het solliciteren geslagen ben, kijk ik wel eens terug en dan popt de gedachten "had ik maar..... " naar boven. En ik weet, het verleden kan je niet meer veranderen, het verleden heet niet voor niks het verleden. Maar had ik maar..... had ik maar een echt vak geleerd die voor het leven was.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
448 Hits
0 reacties

Helaas pindakaas : The End

Helaas pindakaas : The End
klavertje

Helaas pindakaas: The End. Dit gaat mijn laatste blog worden over mijn tijd als zelfstandig onderneemster.

In mijn vorige blog heb ik geschreven over opdrachten binnenhalen en over hoe lastig ik dat toch vond. Ik merkte aan mijzelf dat dit gegeven mij onzeker maakte over mijzelf.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
631 Hits
0 reacties

Helaas pindakaas : Opdrachten binnenhalen

Helaas pindakaas : Opdrachten binnenhalen
nanny

In deze blog wil ik iets vertellen over opdrachten binnenhalen.

Want tja, als zelfstandige is het uiteraard de bedoeling dat jij jezelf laat zien, dat men weet wat jij te bieden hebt. En ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik dit gedeelte dus best lastig vond. Want je moet jezelf uiteraard wel goed weten te verkopen, en dat is toch wel een dingetje wat ik wat lastiger vind. (best lastig als je zelfstandige bent)

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
660 Hits
0 reacties

Helaas pindakaas : Het ondernemingsplan

Helaas pindakaas : Het ondernemingsplan
ondernemer bea
ondernemen bea

In mijn vorige blog heb ik jullie beloofd mijn ervaringen te delen over mijn tijd als zelfstandig ondernemer door middel van de opstartperiode van het UWV. In deze blog zal ik het gaan hebben over het schrijven van mijn ondernemingsplan. Want voordat ik mocht starten als zelfstandig, kreeg ik tijdens de onderzoeksperiode van het UWV de tijd om mijn ondernemingsplan te gaan schrijven.

 Hoe moest ik een ondernemingsplan gaan schrijven? Lang leven Google waar ik tal van tips kon vinden. Vol enthousiasme begon ik aan mijn ondernemingsplan. Wat voor mij als voordeel voelde, is dat ik schrijven erg leuk vind. Maar ook vond ik het schrijven van mijn ondernemingsplan best lastig. Want door alle tips die ik via Google kon vinden, zag ik door de bomen het bos juist niet meer. Soms kwam ik zulke mooi geschreven plannen tegen, dat ik onzeker werd over de mijne. Jullie willen niet weten hoe vaak ik stukken tekst gewist heb, weer opnieuw geschreven heb. Ja, in mijn ondernemingsplan zijn behoorlijk wat uurtjes ingestoken. Ik kwam op een punt dat ik Google niet meer ging gebruiken, want het maakte mij te onzeker. Mijn ondernemingsplan moest toch echt mijn plan zijn, ik moest mijzelf herkennen in mijn eigen woorden en opzet van mijn plan. Ik had via Google een mooi voorbeeld gevonden waar genoemd werd welke punten er aanwezig moeten zijn in het ondernemingsplan en aan de hand van dat voorbeeld ben ik mijn eigen gevoel op papier gaan zetten.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
703 Hits
0 reacties

Helaas pindakaas.

Helaas pindakaas.

Het is even stil geweest van mijn kant, maar hier ben ik dan eindelijk weer met een nieuwe blog. Een blog met de naam 'helaas pindakaas'. Waar ik mijn vorige blog heel blij was met mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel, zo jammer vind ik het om nu mee te delen dat ik mijn bedrijf "Bea's Bubbel"  heb laten uitschrijven bij de Kamer van Koophandel. Een hele dikke 'helaas pindakaas' dus. Niet dat ik teleurgesteld ben in mijzelf, maar wel in het feit dat het niet is gelukt om mijn bedrijf al genoeg van de grond te krijgen. 

Zoals jullie misschien nog wel weten heb ik gebruik gemaakt van de opstartperiode van het UWV. Een half jaar lang met behoud van een stukje ww uitkering proberen mijn bedrijf op te starten. Ik vond het een super ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Maar een half jaar is wel zo voorbij.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
737 Hits
0 reacties

Benieuwd naar jullie mening.

Benieuwd naar jullie mening.
Vandaag is mijn werkdag, al heb ik vandaag geen betaalde opdracht. Maar als zelfstandige is het uiteraard ook belangrijk om na te blijven denken over je eigen bedrijfje. En zo ben ik vandaag dus ook aan het brainstormen met mijzelf. Want echt tevreden ben ik nog niet. Ik zit wel op de goede weg, maar toch knaagt er nog iets aan mij.  Heerlijk, een bakje koffie. Even relaxen, genieten van het heerlijke zwarte goedje, al meng ik deze wel met wat melk en suiker, waardoor het dus eigenlijk geen zwart goedje meer is. Mijn grote man is naar zijn werk, mijn kleine mannetje zit op school. De radio op de achtergrond en verder is het rustig in huis.    Bij mijn koffie ligt het boek Mindful Analysis van Mirjam Windrich. Ik kwam haar tegen op LinkedIn en ik was meteen nieuwsgierig naar haar bezigheden. En nadat ik haar website bekeken had http://mindfulanalysis.nl/ wist ik het zeker, haar boek wil ik lezen, ik wil mij gaan verdiepen in het begeleiden via internet. En dat wil uiteraard niet meteen zeggen dat ik het ga doen, maar voor mijn gevoel past dit wel goed bij mij.  En nu is mijn vraag aan jullie: zou jij gebruik maken van betaalde online hulpverlening?   Ik zou heel blij zijn met jullie mening, dus barst maar los! Dit mag via mijn website https://www.beasbubbel.nl/ via het contactformulier, maar ook onder dit artikel. Alvast heel erg bedankt voor jullie mening!   Hoe gaat het eigenlijk met jullie allemaal en jullie zoektocht naar werk? Zolang je alles vol enthousaisme doet komt het vast ooit goed. Laat de moed niet zakken hoor! Succes iedereen met alles waar jullie mee bezig zijn!
Waardeer dit blogbericht:
978 Hits
0 reacties

Leerzaam

Het is nu al leerzaam, mijn weg die ik ben ingeslagen als zelfstandige. Er komt best veel kijken bij het starten als zelfstandige. En ook komen er veel regels en wetten om de deur kijken. Ik kom er achter dat Nederland bol staat van wetten en regels. En het erge is dat er dan op die wetten en regels weer een uitzondering is en op die uitzondering weer een uitzondering en ga zo maar door.

Terwijl ik gewoon recht uit mijn hart wil gaan werken als zelfstandige. Maar die optie is niet te vinden lijkt wel. Maar ik ga het wel doen, werken recht vanuit mijn hart. Ik wil er zijn voor hen die rouwen en nergens terecht kunnen met hun verdriet. Mensen die eenzaam worden, bijna geen netwerk hebben. Ik wil er voor hen zijn. Ik wil hen hun eigen kracht laten ontdekken. Ik wil hen bij de hand nemen naar wat meer postitieve dingen. Maar hang daar maar eens een labeltje aan. Hoe moet ik mijzelf noemen?

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1026 Hits
0 reacties

Spannende stap.

Spannende stap.
kamervankoophandel

Ik heb het gedaan! Ik heb de stap genomen! En ergens ben ik super trots op mijzelf.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1219 Hits
0 reacties

Planning

Planning

Doen jullie dat ook? Een sollicitatie planning maken? Vanaf het moment dat ik werkloos werd, ben ik hier meteen mee begonnen. Het UWV verwacht dat ik 4 sollicitaties per maand doe. En ik vind dat ook normaal dat ik dat moet doen. Wel vind ik het fijn dat het UWV sollicitatie acties heeft uitgebreid. Dus niet alleen het gericht schrijven op een vacature wordt gezien als sollicitatie, maar ook bijvoorbeeld een netwerkgesprek. Want tja, er zijn nu eenmaal niet iedere maand vacatures die passen bij mijn opleiding enzo.

Als er weer een nieuwe maand begint, pak ik mijn schrijfblok en pen er bij. Heerlijk vind ik het, om dit lekker op de ouderwetse manier te doen. Lekker met pen en papier en niet op de laptop. Soms is mijn planning lang, soms is de planning wat korter. Mij bevalt het super goed om op deze manier een overzicht voor mijzelf te hebben wat betreft solliciteren.Doen jullie dit ook? 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1104 Hits
0 reacties

Soms ook even een dipje?

Soms ook even een dipje?
deuren

 

Ik denk dat iedere werkzoekende er wel eens last van heeft, al hebben ook niet-werkzoekenden er wel eens last van denk ik. Zo'n dipje, zo'n gevoel dat alle inspiratie ver te zoeken is. De mailbox levert vacatures bij je af waar je totaal niks mee hebt. Ken je dat, dat je bij sommige beroepen jezelf afvraagt wat zo'n iemand voor werkzaamheden heeft? Zo'n functie waar je zelfs het bestaan niet van af wist? De krant is niet erg gevuld met vacatures. Ook op sociale media komen geen dingen voorbij waar jij warm voor loopt. De dip is geboren! Zo'n dipje, dat jezelf even weer moet 'ontdippen'.Je gaat even twijfelen aan jezelf. Tenminste, ik heb dat wel eens.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1125 Hits
0 reacties

LinkedIn

LinkedIn

LinkedIn, the place to be wat betreft de wat zakelijkere sociale media. Voor ik zonder baan kwam te zitten had ik al een LinkedIn profiel,maar sinds ik op zoek ben naar een betaalde baan, heb ik mijn LinkedIn profiel toch maar weer flink onder handen genomen. Een up to date profiel is natuurlijk wel handig.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1155 Hits
0 reacties

Even voorstellen

Even voorstellen

 

Ik ga mij eerst aan jullie voorstellen. Dan hebben jullie een beetje een idee wie ik ben.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1852 Hits
0 reacties

Links