Mijn naam is Joris (43). Ik heb een brede achtergrond, zowel qua opleiding als ervaring. De hoofdpijlers in mijn focus op nieuw werk zijn: creativiteit, welzijn, communicatie. Werken in de cultuursector lijkt me geweldig leuk. Om die reden doe ik al bijna een jaar vrijwilligerswerk bij een museum in mijn woonplaats Delft. Maar ik onderneem meer, zoals ook het gastbloggen op deze site. Zie mijn LinkedIn-profiel voor meer informatie.

 

Eenvoud versus Uitdaging

reykjavik_chess_spassky_918130_h

Deze week kreeg ik een leuk bericht van een organisatie, naar aanleiding van mijn sollicitatie op hun vacature. Men zag wat in mij als toekomstig werknemer, daar kwam het op neer. Helaas ketste het op zeker ogenblik toch af. Men voorzag dat ik me in deze functie wellicht zou gaan vervelen.

Als je zoiets hoort dan komt het in eerste instantie over als een compliment. Maar ergens zit het niet lekker. Ondertussen heb ik namelijk al anderhalf jaar geen werk meer. Betaald werk, bedoel ik dan. Want ik onderneem wel van alles om…. me niet te vervelen. En om mezelf nuttig te maken. Nou, dat zou ik daar ook kunnen doen.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1268 Hits
0 reacties

Op weg...

Netwerkwandeling-Delft_30juni2017

 

Een weg moet je bewandelen. Ik bedoel daarmee dat er actie vereist is om van A naar B te komen. Zo ook ten aanzien van de weg naar succes. Wanneer je ‘succes’ definieert als het vinden van een baan, dan bevind je je als werkzoekende bij punt A. Punt B bereik je dan door iets te ondernemen.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
959 Hits
0 reacties

De 'ondernemende werknemer'

 

Ik was op weg naar een boekpresentatie in Utrecht. Marjolein Kalter presenteerde haar boek "Creëer je volgende baan" en ik had me hiervoor opgegeven. Ter voorbereiding las ik de eerste twee hoofdstukken en ik werd direct gegrepen door de vlotte stijl. Bovendien herkende ik mezelf erin; het leek voor mij geschreven! Marjolein: "Vooral generalisten en professionals die zich moeilijk van concurrenten kunnen onderscheiden hebben moeite om een nieuwe plek te veroveren". Ja, dat heb ik ondervonden. Dit te lezen voelde als een erkenning voor mijn struggle.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
914 Hits
0 reacties