Blogs op Weg naar Succes

Onze vaste bloggers delen hun ervaringen met jou. Elke blogger zoekt een baan, of is bezig om succesvoller te worden in zijn of haar huidige baan. Lijkt het je ook wat, bloggen over je zoektocht of je eigen succes? Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl. Dan nemen we contact met je op.

Veel plezier met lezen! Judith Schoorlemmer
en Simône Verlaan

Ik ben Judith Schoorlemmer, mede-oprichter van Weg naar Succes en eigenaar van www.sollicitatiehulp.org.

Mijn hele leven werk ik al met de arbeidsmarkt. Zo ben ik mijn carriere gestart als Intercedente en heb ik vele jaren gewerkt als Human Resources Manager, (e)Recruiter en coach. Momenteel werk ik als Sollicitatiecoach en Human Resources Consultant.

Ik schrijf regelmatig e-zines en blogs en praat graag mee in discussiegroepen, over de arbeidsmarkt en de werkloosheid.

Met Sollicitatiehulp.org heb ik de eer mensen te helpen in hun loopbaan. Ik help ze keuzes maken, zichzelf te testen, te onderzoeken welke baan bij hun past en hoe ze deze baan het beste kunnen vinden. Vervolgens ondersteun ik mensen bij het solliciteren. Verder geef ik workshops, teleseminars en verzorg ik coachingsprogramma's. Maar ook 'snelle hulp', dus het schrijven van een cv of sollicitatiebrief en het oefenen van een sollicitatiegesprek behoort tot de mogelijkheden. Of wat denk je van het laten nakijken van jouw eigen brief en cv, door een professional?

Al velen heb ik aan een passende baan mogen helpen. Geweldig werk dus!

Wil je meer over mij en mijn werk weten? Kijk op www.sollicitatiehulp.org.

Ik hoop nader met je kennis te maken! Mocht jij dat ook willen, stuur me dan even een email, op: info@sollicitatiehulp.org

 

Hartelijke groet,

Judith Schoorlemmer

www.sollicitatiehulp.org

 

Belonen op output, ipv uren. Wie durft?

Belonen op output, ipv uren. Wie durft?

De hele week spookt er al iets door mijn hoofd. Dat komt door een discussie bij RTL Late Night. Het ging over de arbeidsparticipatie van vrouwen. Waarom worden vrouwen gekort op hun salaris en positie als ze minder gaan werken, omdat ze kinderen krijgen? Dat werkt demotiverend en stigmatiserend. Vrouwen wordt hiermee de kans ontnomen om hun moederschap goed te combineren met hun carrière. En dan wordt de oplossing vaak gezocht in kinderopvang. Jammer, want ik denk dat het anders kan.

En is het wel terecht? Mijn eerste gedachte was: "Natuurlijk! Minder uren werken = minder betaald krijgen." Maar als ik er langer over nadenk is dit antwoord niet meer zo natuurlijk. We zijn van oudsher gewend om te belonen op het aantal uur dat men aanwezig is op het werk. En dat doen we dus nog steeds. Maar een parttimer levert soms meer op dan een fulltimer. En daarmee kan zijn/haar toegevoegde waarde ook hoger zijn dan de immer aanwezige fulltime collega. Waarom wordt er niet gestuurd op output en toegevoegde waarde, i.p.v. uren? Er zijn genoeg beroepsgroepen waar het anders zou kunnen. Als je maar durft om een zekerheid los te laten.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
211 Hits
0 reacties

Besteed jij het beheer van je LinkedIn bedrijfspagina uit?

Besteed jij het beheer van je LinkedIn bedrijfspagina uit?

Vanmorgen heb ik een nieuwe klant geholpen. Hij is net gestart als ZZP'er en hij kiest voor ons ondernemers LinkedIn pakket, omdat hij weet dat LinkedIn hem kan helpen om meer naamsbekendheid te krijgen. Zijn klanten haalt hij liever nog uit zijn 'offline' netwerk, maar hij wil online wel goed gevonden worden en weten hoe hij zichzelf als professional kan profileren.

Hij overweegt nog om het onderhoud van zijn bedrijfspagina uit te besteden. Dan heeft hij er zelf geen omkijken naar en wordt er toch langzaam maar zeker gebouwd aan zijn naamsbekendheid. Ik vind het zo slim als startende ondernemers al bij de start van hun bedrijf LinkedIn betrekken. Branding is namelijk echt iets dat moet groeien, voordat het gaat bloeien. 🌻

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
191 Hits
0 reacties

Links