Op zoek naar mijn droombaan!

Onze vaste bloggers delen hun ervaringen met jou. Elke blogger zoekt een baan, of is bezig om succesvoller te worden in zijn of haar huidige baan. Lijkt het je ook wat, bloggen over je zoektocht of je eigen succes? Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl. Dan nemen we contact met je op.

Veel plezier met lezen! Judith Schoorlemmer
en Simône Verlaan

Ben jij ook op zoek naar je droombaan?

Mijn zoektocht naar een nieuwe droombaan duurt al een paar maanden. Vorig jaar heb ik voor mezelf kunnen bepalen: wat zoek ik, wat wil ik en waarom? Het formuleren van antwoorden op deze vragen is een korte zoektocht geweest. Het was vooral een bevestiging, dat is ook fijn. En, nu zoek ik dus die baan. Die prachtige, inhoudelijke baan als communicatieadviseur bij een fijne werkgever met lieve en grappige collega's. 

Online zichtbaar
Op het moment dat ik dit schrijf bedenk ik acties. Acties? Ja, er moet meer actie komen en dan bedoel ik in het 'extra' opvallen. Een nieuwe fase. Hoe ga ik dat doen? In ieder geval wil ik 'online' meer vindbaar zijn. Ik heb al een account bij LinkedIn en Twitter. Maar val je hier mee op? Ik weet dat er veel meer mogelijk is. Maar wat wil ik? Wat past bij mij?

De mogelijkheden
Ik lees de mogelijkheden om mezelf online te presenteren. Er zijn heel veel online tools te gebruiken. Veel tools bieden de optie om de data van je LinkedIn-profiel te gebruiken. De gegevens van je profiel veranderen in een grafische weergave van informatie.

Ik start met visualize.me. Het gaat gemakkelijker en sneller dan ik dacht. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Je kunt er meteen voor kiezen je profiel als update op LinkedIn te plaatsen. Ook gelukt. Dat voelt goed. Ik heb weer een (kleine) stap gezet.

En dan?
Nu wil ik aan de slag met het maken van een Prezi-cv. Maar daar ga ik opnieuw voor zitten. Bedenken, tekenen en schrijven. Ik ga snel weer aan de slag!

En jij? Welke online tools gebruik jij? 

Waardeer dit blogbericht:
Solliciteren met brinta
Spannende stap.
 

Links