Blogs op Weg naar Succes

Onze vaste bloggers delen hun ervaringen met jou. Elke blogger zoekt een baan, of is bezig om succesvoller te worden in zijn of haar huidige baan. Lijkt het je ook wat, bloggen over je zoektocht of je eigen succes? Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl. Dan nemen we contact met je op.

Veel plezier met lezen! Judith Schoorlemmer
en Simône Verlaan

De foto die het verschil gaat maken - deel II

Mijn goede kant blijkt een andere te zijn dan tot nu toe te zien was. Dat zit hem niet alleen in een vlotter kapsel en de andere hoek van waaruit de foto genomen is. 

Op mijn vorige foto (zie mijn vorige blog: De foto die het verschil gaat maken – deel I) staat een aardige mevrouw, die nu toch echt aan LinkedIn moet geloven. Dat ze meer dan 20 jaar ervaring heeft als secretaresse, oplossingsgericht is, taalvaardig en een kei in Excel zie je niet op die foto. Wel dat ze nu – vooruit dan maar – ‘met haar harses op internet moet’.  

Door de grote ontwikkelsprong die ik heb gemaakt de afgelopen tijd weerspiegelt die foto niet meer wie ik ben. Met veel plezier personal-brand ik mijzelf op de voorheen zo verfoeide sociale media. Door zelfstudie, cursussen en netwerken blijf ik up-to-date wat digitale systemen betreft en dat blijkt helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn als ik altijd dacht. Dus dat mag ik best laten zien. En last but not least ben ik onlangs cum laude geslaagd voor een HBO-studie waarmee ik bedrijven kan adviseren op het gebied van sociale media en HNW. Mag ik je voorstellen aan Angelique 2.0: Een secretaresse met extra’s.

 SPIEGEL

Wat ben ik blij dat Gerjan Apeldoorn van Baanbrekend Ondernemen mij een spiegel durfde voor te houden. Zijn feedback was eerlijk en concreet en ik heb zijn adviezen van harte opgevolgd. Ik draag voortaan meer make up, andere kleding en accessoires en daarbovenop helpt hij mij met een baanbrekende pitch! 

Elisabeth Meyer van Dress to Impress zorgde er met haar stylingtips voor dat ik de vrouw in de spiegel weer herken. Hee hallo, wij zijn Angelique … aangenaam!

Het laatste wonder werd verricht door fotograaf Gerda Venema van Trans4mate. Een foto maken van een fotomodel die precies weet hoe ze moet bewegen en kijken is voor een goede fotograaf niet moeilijk. Maar als je de WOW-factor kan vastleggen van iemand die niet gewend is voor de camera te staan, dan fotografeer je als een baas! En het bleef niet bij fotograferen alleen. Gerda gooide haar coaching vaardigheden en zelfs haar netwerk in de strijd om mij verder op weg te helpen. Is dat klantvriendelijk of niet! Als ik nu nog niet zichtbaarder ben dan word ik het nooit.

EN DIT IS ZE DAN

De kordate dame die ik diep van binnen ben. Net als een kers: zacht van buiten … maar er zit pit in. Een pit met groeipotentie. Ze zet haar netwerk skills, creativiteit en oplossingsgerichtheid graag in om uw onderneming te helpen groeien. 

Deze stoere vrouw zie je toch zo bij jou in het bedrijf lopen?

Waardeer dit blogbericht:
Helaas pindakaas.
De foto die het verschil gaat maken - deel I
 

Links