Had ik maar ...

had ik maar

Ik ben niet van het achterom kijken, althans dat probeer ik niet te doen. Maar ja, zoals ieder mens kijk ik ook wel eens over mijn schouder naar het verleden. Het verleden heeft uiteraard ook levenslessen gegeven, dus daar mag je gerust eens op terug kijken toch? Dus, tja, sinds ik weer aan het solliciteren geslagen ben, kijk ik wel eens terug en dan popt de gedachten "had ik maar..... " naar boven. En ik weet, het verleden kan je niet meer veranderen, het verleden heet niet voor niks het verleden. Maar had ik maar..... had ik maar een echt vak geleerd die voor het leven was.

En ik weet, deze gedachten, ik heb er helemaal niks aan en ik kan er ook niks mee. Maar het zou mij nu denk ik wel makkelijker aan een baan geholpen hebben. Er is in het verleden, heel lang de wens bij mij geweest om maatschappelijk werkster te worden. Maar ja, zoals het gaat met jong zijn, geld verdienen is toch ook wel erg fijn. Dus toen ik een baan aangeboden kreeg, heb ik deze met beide handen aangegrepen. En zo stapte ik de wereld van werkende binnen. Meerdere baantjes, nooit zat ik zonder betaalde baan. Maar ik zat in deze jaren dus ook niet in de schoolbanken. Toch wel een gemiste kans. De schoolbank ben ik weer ingedoken toen ik alleenstaande moeder werd. Met hulp van de sociale dienst mocht ik mij om laten scholen. Na veel testen gedaan te hebben, ben ik toen de volwassen opleiding tot administratief / secretarieel medewerkster gaan doen. Een super leuke leerzame tijd. Maar het is mij helaas nooit gelukt om hierin voor langere tijd een betaalde baan in te vinden. En dus ook niet een stapel werkervaring op te doen. 

Hebben jullie die gedachten ook wel eens? Had ik maar....? Op het moment dat ik deze gedachten heb, dan ga ik omdenken... ' en nu? ' Wat ga ik eraanen nu doen? Hoe kom ik aan een baan die bij mij past? Want ik leef nu, en ik ben nu op zoek naar een betaalde baan. Ga ik verder kijken dan mijn opleiding? En mijn ervaringen uit andere dingen dan uit betaald werk, kan ik daar misschien iets mee doen? Moet ik misschien weer gaan leren? Kan ik misschien eens meekijken bij iemand die een leuke baan heeft die mij ook wel iets lijkt?

Uiteraard solliciteer ik op vacatures die aansluiten bij mijn opleiding en werkervaringen. Maar ik merk ook hoe lastig het toch is. Dus sinds kort solliciteer ik ook op andere vacatures. En ik ben eerlijk, dat vind ik best wel spannend, want misschien komt het op de ander best raar over dat ik solliciteer. Daarom licht ik mijn sollicitaties goed toe, ik leg de nadruk op mijn ervaringen uit het dagelijks leven bijvoorbeeld. Want wees eerlijk, ook buiten het werkende leven, bestaat er ook nog een privé leven waar je ook veel ervaringen op kan doen op bepaalde vlakken.

Ik ben wel eens heel benieuwd naar jullie ervaringen en gedachten hierbij. Hoe solliciteren jullie? En hebben jullie ook wel eens spijt dat je niet verder bent gaan leren of houdt het jullie totaal niet bezig? Leuk om een reactie van jullie te lezen!

Ik geef niet op, eens moet het toch gaan lukken? Ja toch!

Waardeer dit blogbericht:
Werk, helemaal voor niks.
Helaas pindakaas : The End
 

Links