Helaas pindakaas : Opdrachten binnenhalen

bea4In deze blog wil ik iets vertellen over opdrachten binnenhalen.

Want tja, als zelfstandige is het uiteraard de bedoeling dat jij jezelf laat zien, dat men weet wat jij te bieden hebt. En ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik dit gedeelte dus best lastig vond. Want je moet jezelf uiteraard wel goed weten te verkopen, en dat is toch wel een dingetje wat ik wat lastiger vind. (best lastig als je zelfstandige bent)

 Mensen die mij kennen uit het 'echte' leven zeggen soms ook wel eens tegen mij dat ik mijzelf soms wat onderschat. Misschien is dat ook wel zo, maar ja, dat is dan dus een aandachtspunt voor mijzelf om wat mee te doen. (zie je wel dat zo'n ervaring je weer nieuwe inzichten en leermomenten geeft?)

 Reclame voor mijzelf maken online lukte mij uitstekend. Op Facebook had ik mijn bedrijvenpagina aangemaakt. Mijn persoonlijke blog werd ook regelmatig gevuld met een link naar mijn eigen bedrijf. Ik had een website gemaakt voor Bea's Bubbel, en deze link deelde ik uiteraard regelmatig op sociale media. Ik heb het geluk dat ik schrijven erg leuk vind, zodat ik vaak pakkende teksten heb geschreven om mensen te inspireren mij in te huren. Maar het leek wel of mensen de drempel niet over durfde te stappen.(Dit leverde mij soms momentjes op van onzeker worden. Waarom lukt het niet om mensen bij mij te laten komen? )

In het echte leven,vond ik het toch wat lastiger om mijzelf te verkopen. Iets met bescheiden zijn misschien? Voordat ik startte met Bea's Bubbel, had ik al eens contact gehad met een heel mooi bemiddelingsbureau genaamd "Nanny's & Granny's , hulp met gevoel".nanny Alleen dat stukje 'hulp met gevoel', dat past helemaal bij mij. Via dit bemiddelingsbureau heb ik wat mooie en dankbare klussen binnen gehaald. En hoe mooi en dankbaar ik de klussen ook vond, het gaf mij toch ook wel weer een beetje een gevoel van 'waarom lukt het mij niet om via mijzelf klussen binnen te halen?' 

Nu is het zo dat ik ook geen diensten aanbood waar je een mooie aanbieding tegenaan kon gooien.(of had ik dat misschien wel moeten doen?) Dit kwam eens ter sprake bij een bijzondere dame die ook zelfstandige is en waar ik een gratis workshop heb gevolgd over zelfstandig ondernemen. Mijzelf laten inspireren en nieuwe inzichten opdoen. De dame die deze workshop aanbood was dus ook zelfstandig. En ik vroeg haar waarom zij deze workshop gratis aanbood, want zij 'moest'tenslotte ook geld verdienen. Zij vertelde dat zij dit zag als reclame, al een stukje van jezelf laten zien wat je te bieden hebt. Wat mooi, daar had ik niet aan gedacht! Mocht ik ooit weer zelfstandige willen worden, dan neem ik deze mooie tip van haar in ieder geval mee. (zie je, weer een leerpunt) 

 Zoals jullie kunnen lezen,mocht ik ooit weer de stap nemen naar zelfstandige, dan heb ik nog veel te leren! Leren is leuk, dus wie weet?

Waardeer dit blogbericht:
Helaas pindakaas : The End
Solliciteren is meer dan een brief en CV; werk aan...
 

Links