Helaas pindakaas : The End

the end

Helaas pindakaas: The End. Dit gaat mijn laatste blog worden over mijn tijd als zelfstandig onderneemster.

In mijn vorige blog heb ik geschreven over opdrachten binnenhalen en over hoe lastig ik dat toch vond. Ik merkte aan mijzelf dat dit gegeven mij onzeker maakte over mijzelf.

Uiteraard ben ik mij er bewust van dat een half jaar niet lang is om een eigen onderneming op te starten, maar ik had eerlijk gezegd toch wel iets meer reacties verwacht op mijn onderneming. Teleurstelling voelde ik dus ook wel een beetje, Bea's Bubbel kreeg een klein negatief ladinkje. En tja, wat ga je dan doen? Ik was zo trots op mijzelf toen ik besloten had om deze stap te gaan nemen, en het voelde een beetje als falen toen ik toch de neiging kreeg om te gaan stoppen. 

Maar de tijd tikte door, de december (feest) maand was begonnen. Geen goede tijd om opdrachten binnen te halen, mensen zijn in die periode drukker bezig met alle feestelijkheden. Ik had op dat moment totaal geen één opdracht en ik besloot voor 2018 zou beginnen, de stekker uit Bea's Bubbel te halen. En geloof mij, dat heb ik niet zomaar gedaan. Ik heb veel nagedacht, er over gepraat met anderen. Maar uiteindelijk had het negatieve gevoel over Bea's Bubbel de overhand.

Bea's Bubbel is niet meer. Als je stopt in de opstartperiode van het UWV dan moet je ook alle 'sporen' wissen. Dus ik heb mij uitgeschreven bij KVK, mijn website moest uit de lucht, mijn bedrijfspagina op Facebook heb ik opgeheven. Mijn trotse gevoel liep een deukje op. Maar ook stond ik volledig achter mijn beslissing. Want hoe goed ik alles uitgedacht had voordat ik startte met Bea's Bubbel, de praktijk wees andere dingen uit.

Nu ik al weer een paar maand werkzoekende ben, kijk ik terug op een leerzame periode. Mijn grooste valkuil is toch echt opdrachten binnen halen. Daar moet je toch een bepaalde kwaliteit voor bezitten. En ik geloof niet helemaal dat ik deze kwaliteit bezit. Of misschien bezit ik deze wel maar is die nog te goed verstopt?

Ik ben trots op mijzelf dat ik het wel heb geprobeerd! En ik ben het UWV dankbaar voor deze kans en hun vertrouwen in mij! Ik ben wel mooi een ervaring rijker. En daar heb ik alleen maar van geleerd. En ik ben nooit te oud om te leren.klavertje

Waardeer dit blogbericht:
Had ik maar ...
Helaas pindakaas : Opdrachten binnenhalen