Social Media, Blocks, Blogger, ...

Hoe profileer ik mezelf op Social Media. 

Zoals ik in mijn vorige Blog beloofde wil ik in deze week nader ingaan op de wijze waarop ik mezelf tracht te profileren op de diverse Social Media sites.

Na mijn gedwongen vertrek bij mijn vorige bancaire werkgever kreeg ik de mogelijkheid een Broadcast Your Talent (hierna te noemen:BYT) te volgen. Deze BYT training bestond oa uit een dagdeel LinkedIn training waarbij de deelnemers aan de slag gingen met het maken van of het optimaliseren van hun LinkedIn profiel. Dat je LinkedIn niet alleen maar gebruikt om vacatures te vinden en je sociale netwerk uit te breiden werd ook duidelijk gemaakt. Je kunt zelf actief op zoek gaan naar mensen die dezelfde functie uitoefenen als jij en daarmee "connecten" of op zoek gaan naar recruiters bij jouw aansprekende vacatures om zodoende je netwerk uit te breiden.

Een goede tip wil ik jullie zeker niet onthouden: Laat de standaard uitnodigingstekst"links liggen" en verzin zelf een originele uitnodigingstekst, je valt hierdoor veel meer op!

LinkedIn is niet de enige Social Media site om jezelf als werkzoekende te profileren. Ik ben sinds het begin van dit jaar ook actief op Twitter. Je kunt net als bij LinkedIn zelf op zoek gaan naar bedrijven waarvoor jij graag werkzaam zou willen zijn via de zogenaamde #werkenbij.... twitteraccounts. Op deze accounts zie je veelvuldig vacatures voorbijkomen en het geeft je de mogeljkheid direct te reageren en jezelf te profileren. Je kunt via Tweets jezelf profileren en aangeven Wie je bent en Wat je zoekt! Inmiddels volg ik bijna 1000 Twitteraccounts en men weet mij ook te vinden op dit medium!

Via Social media ben ik actief gaan deelnemen aan Netwerkbijeenkomsten zoals Wandelen naar Werk (www.wandelennaarwerk.nl) georganiseerd door Nathalie Koumans en met haar groep heb ik in het voorjaar een netwerkwandeling gedaan vanuit Zaandijk via de Zaanse Schans naar Zaandam. In deze ontspannen ambiance al lopende leg je vaak gemakkelijk contacten en kun je met elkaar je ervaringen als werkzoekende delen. Ook ben ik een actief deelnemer geworden aan de maandelijkse Walk@Talk bijeenkomsten die plaatsvinden in De Bieb in Zaandam maar die ook op andere plaatsen in ons land plaatsvinden. Nuttige informatieve bijeenkomsten met "lotgenoten" en ook een uitgelezen mogelijkheid je sociale netwerk uit te breiden!

Tot slot van deze "post" wil ik jullie meegeven dat we allemaal een netwerk hebben, familie, kennissen, sportvrienden etc. Allemaal potentiele mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en een grotere kans op die mooie nieuwe baan!.