Blogs op Weg naar Succes

Onze vaste bloggers delen hun ervaringen met jou. Elke blogger zoekt een baan, of is bezig om succesvoller te worden in zijn of haar huidige baan. Lijkt het je ook wat, bloggen over je zoektocht of je eigen succes? Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl. Dan nemen we contact met je op.

Veel plezier met lezen! Judith Schoorlemmer
en Simône Verlaan

Iedereen heeft een kruiwagen nodig!

kruiwagen.jpg

Afgelopen weekend heb ik met mijn vrouw en goede vrienden een bezoek gebracht aan onze zuiderburen. Ieder jaar wordt er in het plaatsje Alden Biesen een Schots Weekend georganiseerd. Gedurende dit weekend nemen vele Bagpipebands het tegen elkaar op in diverse gradaties en ook hier geldt:

Some bands win en Some bands loose.

En dan is de link naar solliciterend Nederland gauw gelegd. Sommige sollicitanten winnen een baan en andere verliezen (vaak keer op keer) de strijd die solliciteren heet. Voor deze laatste groep geldt niet een First Time Right, iedere keer weer na de zoveelste knock out moeten zij weer opkrabbelen, nieuwe moed verzamelen en weer de battle aangaan die solliciteren heet.

Waarom wint de een en verliest de ander? Is de een meer geschikt voor die baan of spelen meerdere factoren een rol zoals motivatie, gedrag op social media of speelt de veel genoemde Gun Factor soms ook een rol? En is het hebben van een kruiwagen in deze misschien ook wel een doorslaggevende factor? Veel vragen waar ook ik niet direct een antwoord op weet te geven maar ik ben geneigd in ieder geval de laatste vraag met Ja te beantwoorden. Het hebben van een kruiwagen is volgens mij tegenwoordig een onmisbaar instrument om de door jou gewenste baan binnen te slepen.

Een kruiwagen maakt de zoektocht naar een baan vaak net iets gemakkelijker. Hij of zij beschikt vaak over een zeer uitgebreid netwerk en stelt vaak belangeloos zijn of haar diensten ter beschikking. Een mooi voorbeeld is mijn connectie Rob Mes, een verbinder pur sang. Samen met hem ga je aan de slag met een plan de campagne en vervolgens deelt hij jouw oproep en,op verzoek jouw CV, met zijn zeer uitgebreide professionele netwerk. Dit is een voorbeeld uit eigen ervaring maar er zijn ongetwijfeld veel meer kruiwagens, vaak zelfs meer dan je in eerste instantie zou denken.

Maak gebruik van deze kruiwagens, zij kunnen vaak de ontbrekende schakel vormen in jouw zoektocht naar die ene baan die ook ik een ieder zo gun!

 

Waardeer dit blogbericht:
LinkedIn
Even voorstellen
 

Links