- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

LinkedIn

LinkedInBea

LinkedIn, the place to be wat betreft de wat zakelijkere sociale media. Voor ik zonder baan kwam te zitten had ik al een LinkedIn profiel,maar sinds ik op zoek ben naar een betaalde baan, heb ik mijn LinkedIn profiel toch maar weer flink onder handen genomen. Een up to date profiel is natuurlijk wel handig.

Iedere dag ben ik wel te vinden op LinkedIn en probeer ook actief deel te nemen aan bijvoorbeeld een discussie of vraag. Want wees eerlijk, zo blijf je een beetje zichtbaar tussen al die andere LinkedIn profielen. Verder probeer ik natuurlijk met mensen te connecten die mijn interesse hebben.

Maar wat ik ook een mooie functie vind op LinkedIn is het kunnen volgen van personen of bedrijven. Je hoeft dan niet meteen een connectie te maken maar kan dan zo wel op de hoogte blijven van hetgeen jou interesse heeft.Ik ben namelijk iemand die niet met iedereen wil gaan connecten, er moet wel een bepaalde 'klik', 'link' zijn.

Tot nu toe heeft LinkedIn mij helaas geen betaalde baan opgeleverd, maar al wel een mooi netwerkgesprek. En dat is natuurlijk ook altijd meegenomen. Het is natuurlijk bekend dat netwerken juist heel belangrijk is tijdens de zoektocht naar werk. Ik heb niet echt veel ervaringen met netwerken, maar wat niet is kan uiteraard nog komen. 

Brengt mij eigenlijk even op het volgende. Ik ben eerlijk gezegd wel eens benieuwd naar ervaringen van andere LinkedIn gebruikers. Heeft het iemand ooit een baan opgeleverd, of iets anders moois op het gebied van werk ,of misschien een opleiding? Ik blijf in ieder geval iedere dag trouw LinkedIn bezoeken, want je weet maar nooit toch?

 

Waardeer dit blogbericht:
Soms ook even een dipje?
Iedereen heeft een kruiwagen nodig!