Mee blijven doen

Hoe blijven jullie mee doen in de maatschappij zonder een betaalde baan te hebben? Het lijkt mij leuk om te lezen hoe jullie de dag vullen, hoe jullie je blijven ontwikkelen. Want naast solliciteren, is het toch ook erg fijn om een bezigheid te hebben waar je je kwaliteiten kwijt kan?

Ikzelf ben dus begonnen met mijn vrijwilligersbaan als taalcoach voor mensen uit het buitenland die de Nederlandse taal beter willen leren. Nadat ik kennis heb gemaakt met de dame in kwestie, ben ik vorige week echt begonnen als taalcoach. Wauw, wat geeft mij dit positieve energie. Wat is het fijn om iets te kunnen betekenen voor de ander. En daarnaast vind ik het ook interessant om te horen hoe zij leefden in het land van afkomst.Verder is het ook voor mij leerzaam, omdat ik zelf ook weer heel bewust bezig ben met de Nederlandse taal en ik er soms achter kom dat wij in de taal bepaalde regels hebben die niet uit te leggen zijn, puur omdat het de regels van de taal zijn.

Naast mijn vrijwilligerswerk als taalcoach ben ik ook consulent bij hulplijnonline. Een telefoonlijn waar ik mijn eigen box heb en ik klaar zit met mijn luisterend oor. Als consulent bij hulplijnonline kan ik mijn luisterend oor goed gebruiken. Ook mijn levenservaring, levenslessen, neem ik mee zodat ik de ander tot steun kan zijn en mijn kan inleven in de ander. Ook is het fijn dat ik als consulent zelf beslis of ik telefonisch bereikbaar ben, zodat ik ook genoeg tijd over hou om te solliciteren.

Ik merk dat het mij goed doet, dat deze bezigheden mij positieve energie geven zodat mijn sollicitaties ook zo positief mogelijk geschreven kunnen worden. Want wees eerlijk, soms is het best lastig om weer origineel te zijn, om weer de juiste woorden te vinden waarmee je zo goed mogelijk over komt. Delen jullie ook even wat leuke ervaringen uit jullie leven, dat lijkt mij super leuk om te lezen! Succes allemaal met solliciteren!

 hulplijnonline

Waardeer dit blogbericht:
Schrijven, het valt niet altijd mee
Werk, helemaal voor niks.