Op weg...

Netwerkwandeling-Delft_30juni2017

 

Een weg moet je bewandelen. Ik bedoel daarmee dat er actie vereist is om van A naar B te komen. Zo ook ten aanzien van de weg naar succes. Wanneer je ‘succes’ definieert als het vinden van een baan, dan bevind je je als werkzoekende bij punt A. Punt B bereik je dan door iets te ondernemen.

Vandaag nam ik het bewandelen van die weg letterlijk. En met mij nog vier anderen. Onder de vlag van www.wandelennaarwerk.nl liepen wij met een groepje werkzoekenden via Delfts natuurgebied naar museum Historisch Joris, dat gaat over de geschiedenis van de psychiatrie in het voormalige Sint Joris Gasthuis Delft. Ter plaatse werden wij hartelijk ontvangen door een collega museumvrijwilliger, rondgeleid en genoten wij na met koffie of thee, appeltaart en chips.

Wandelen naar Werk is een initiatief van Nathalie Koumans. Al geruime tijd organiseert zij netwerkwandelingen door het gehele land, met als doel werkzoekenden op actieve en ontspannende wijze met elkaar te verbinden en het onderlinge netwerken te stimuleren. Vandaag vond de wandeling plaats in mijn woonplaats Delft. Om die reden verzocht Nathalie -zelf woonachtig in Noordwijkerhout- mij de inhoud van het programma te verzorgen.

Het natuurgebied waar wij doorheen kwamen ken ik goed. Toch sloegen we onder mijn ‘bezielende hopmanschap’ een pad in dat weliswaar leidde naar een prachtig veldje aan het water, maar dat daar tevens op doodliep. Zodoende keerden wij terug op onze schreden om de route te kunnen vervolgen. Zelf baalde ik daarvan, ook gezien de tijdsplanning, maar de groep vatte dit beduidend luchtiger op. “Het gaat om de weg, niet om het resultaat”, hield men mij voor.

Dat is natuurlijk ook zo. Aan de andere kant: als het werkelijk om de weg ging en niet om het resultaat dan hadden we een andere opzet moeten kiezen. We wandelden hier naar werk, tenslotte. Toch heeft de dag ons geen concrete baan opgeleverd. Maar het bracht ons wel een stukje dichterbij, op de weg er naartoe.

 
[foto: Nathalie Koumans]

 

Waardeer dit blogbericht:
Hoe profileer ik mezelf op Social Media
Soms ook even een dipje?
 

Links