Schrijven, het valt niet altijd mee

wegnaarsuccesvacatureszoeken

 

Herkennen jullie dat? Je hebt wat interessante vacatures bewaard waar je op wil solliciteren. Vol enthousiasme duik je achter je laptop, klaar om die mooie motivatie of sollicitatiebrief te schrijven. Je weet dat jij super geschikt bent voor de vacature, je wilt dolgraag dat men jou uitnodigt voor een gesprek. Je voelt de motivatie stromen door jouw hele lijf. Je gaat dit doen, dat voel je aan alles.

En dan ... bam .... het lijkt alsof opeens al jouw mooie woorden en jouw motivatie opgezogen zijn door iets. Je kijkt naar het scherm van jouw laptop, jouw vingers hangen boven het toetsenbord maar zij lijken bevroren. Jouw hoofd lijkt wel gevuld met watten, want de woorden zijn er opeens niet meer. Waar is het opeens gebleven? Waar hebben de mooie woorden zich verstopt? Je leest de vacatures weer door, in de hoop dat zij jouw mooie woorden weer wakker kunnen schudden. Maar tevergeefs, het blijft stil in jouw hoofd, jouw vingers blijven als bevroren boven het toetsenbord hangen, en op het beeldscherm verschijnt helemaal niks.

wegnaarsucceslaptop

Mijn ervaring is dat het soms niet meevalt om weer een goede motivatie op papier te kunnen krijgen, terwijl je de motivatie absoluut wel hebt. Komt het omdat er tegenwoordig best hoge eisen wordt gesteld aan mensen? Of komt het omdat je al menig sollicitatiebrief of motivatie hebt geschreven, en de woorden op lijken te zijn?

Gelukkig lukt het mij vaak wel weer om woorden op het scherm te krijgen. Want als ik zo'n moment heb, dan pak ik er soms een 'oude'sollicitatie bij, zodat ik even weer een handje op weg wordt gebracht. Of ik duik even het internet op, kijkend naar inspirerende afbeeldingen. En heel soms klik ik de laptop maar even uit, in de hoop dat de woorden later opeens spontaan op komen zetten. Ik ben wel eens benieuwd wat jullie doen als de woorden even verstopt lijken te zijn? Hebben jullie een leuke manier waardoor de motivatie opeens weer van het beeldscherm afknalt? Ik lees graag jullie inspirerende tips!

Waardeer dit blogbericht:
Besteed jij het beheer van je LinkedIn bedrijfspag...
Mee blijven doen
 

Links