- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Soms ook even een dipje?

balend gezicht

 

Ik denk dat iedere werkzoekende er wel eens last van heeft, al hebben ook niet-werkzoekenden er wel eens last van denk ik.
Zo'n dipje, zo'n gevoel dat alle inspiratie ver te zoeken is. De mailbox levert vacatures bij je af waar je totaal niks mee hebt. Ken je dat, dat je bij sommige beroepen jezelf afvraagt wat zo'n iemand voor werkzaamheden heeft? Zo'n functie waar je zelfs het bestaan niet van af wist? De krant is niet erg gevuld met vacatures. Ook op sociale media komen geen dingen voorbij waar jij warm voor loopt. De dip is geboren! Zo'n dipje, dat jezelf even weer moet 'ontdippen'.Je gaat even twijfelen aan jezelf. Tenminste, ik heb dat wel eens.

Hoe doe jij dat, jezelf ontdippen? Heb jij daar een bepaalde manier voor? Ik ontdip mijzelf door mij even te richten op iets anders dan een baan zoeken, even de gedachten op iets anders. Ik duik in een blad met inspirerende artikelen. Ik ga dollen met de hond. Ik laat de muziek even hard door de speakers knallen.

Maar zo'n dip kan ook functioneel zijn. Tenminste, dat vind ik. Een dip kan er ook voor zorgen dat je weer even met andere ogen naar jezelf kijkt. Een dip laat je even weer kijken naar je eigen kunnen, maar laat je ook weer even kijken naar jouw eigen valkuilen. Dus vandaar dat ik zeg dat een dip ook functioneel kan zijn. Herken jij dit? Heb jij door zo'n dipje ook weer even naar jezelf gekeken? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Waar ben je minder goed in? Wat wil je nog leren? Opeens is de inspiratie terug! Je ontdekt dat je misschien een heel andere richting op wilt! Of je ontdekt dat je toch nog een cursus of opleiding wil gaan volgen.

Het vertrouwen komt weer terug. Ergens is er een plek waar ik thuis hoor. Iedereen heeft toch zo zijn of haar kwaliteiten dus waarom ik niet? Ik ga mij richten op mijn sterke kanten,hoe kan ik die in gaan zetten?  Ik ga mij richten op kwaliteiten die ik misschien nog niet goed genoeg aan het benutten ben. Ik ga kijken hoe ik mijzelf nog meer kan ontwikkelen. En wie weet opent dan binnenkort één van die mooi gekleurde deuren.

deuren

Waardeer dit blogbericht:
Op weg...
LinkedIn