Spannende stap.

Ik heb het gedaan! Ik heb de stap genomen! En ergens ben ik super trots op mijzelf.

believe

Naast het zoeken naar een betaalde baan, speelde al een tijdje de gedachten bij mij om voor mijzelf te gaan starten. Tijdens mijn zoektocht naar een betaalde baan, viel het mij namelijk op dat er bij ontzettend veel vacatures toch echt de wat jongere mensen gevraagd worden. En ik voel mij totaal geen 45 jaar hoor, maar de arbeidsmarkt ziet wel mijn geboortejaar.

En zo ben ik toch op het idee gekomen om te gaan onderzoeken of zelfstandig onderneemster iets voor mij zou zijn. Het UWV biedt de mogelijkheid om met behoud van de uitkering een onderzoeksperiode in te gaan. En die mogelijkheid heb ik benut. Ik kreeg 6 weken de tijd om te onderzoeken, te ontdekken. En uiteraard komen tijdens het onderzoek ook beren op het pad mee, tenminste bij mij wel. Maar ja, bij een betaalde baan komen ook vast beren op het pad.

Het idee om mijzelf aan te bieden aan mensen die even hulp kunnen gebruiken op allerlei fronten begon steeds aantrekkelijker voor mij te klinken. Denk hierbij aan dingens zoals boodschappen doen, meerijden naar een afspraak, ontlasten van de mantelzorger, luisterend oor zijn voor mensen in rouw. En dat idee werd steeds aantrekkelijker toen ik eenmaal mijn bedrijfsplan begon te schrijven. Tijdens het schrijven van het bedrijfsplan kwamen dingen voorbij die ergens diep in mijn 'verstopt' waren. Wat grappig om te zien wat het schrijven van een bedrijfsplan al niet te weeg brengt bij mijzelf. Eigenlijk leerde ik mijzelf nog beter kennen. Gelukkig hou ik erg van schrijven, dus na veel typen, weer corrigeren, weer veranderen, was mijn bedrijfsplan eindelijk klaar.

kamervankoophandel

En ja, gisteren heb ik dan toch de stap naar de Kamer van Koophandel gezet! Ik heb mij ingeschreven als zelfstandig onderneemster! Vanaf 24 juli start mijn bedrijf : Bea's Bubbel!

Bij het UWV mocht ik ieder moment tijdens de onderzoeksperiode aangeven wanneer ik zou willen gaan starten en de startperiode in zou gaan. De startperiode is voor 26 weken. Ik behoud dan een gedeelte van mijn uitkering naast mijn eigen bedrijf. Een super kans toch! Ik vind het echt super dat UWV deze mogelijkheid biedt! Dus gisteren ook mijn bedrijfsplan gestuurd naar mijn coach van het UWV en gisteren ook al goedkeuring gekregen van het UWV!

Een uitdaging, een kans, een leerzame weg! Het ergst wat kan gebeuren is dat het geen succes wordt! Mocht dat zo zijn, dan is dat super jammer, maar dan heb ik het geprobeerd, dan heb ik geleerd, en dan kan ik later als ik stokoud ben zeggen : Ik heb nergens spijt van!

Waardeer dit blogbericht:
Ben jij ook op zoek naar je droombaan?
Eenvoud versus Uitdaging