Open inschrijving training sollicitatiegesprek voeren; een goede voorbereiding is het halve werk!

sollicitatiegesprekUit de enorme stapel sollicitaties is de keus op jou gevallen om je uitnodigen voor een gesprek. Dat is een geweldige stap. Nu alleen nog een succes maken van het gesprek zelf! Maar wat is nou een echt goede voorbereiding? Wanneer is het goed genoeg? En hoe zit het eigenlijk met je presentatie, kom je  wel goed over? En wat kan je doen met die zenuwen, zodat ze je niet in de weg zitten bij het gesprek? Kom je wel overtuigend genoeg over, m.a.w. verkoop jij jezelf wel goed?

Naast jou worden er zeer waarschijnlijk nog andere kandidaten uitgenodigd. Daarmee vormt het sollicitatiegesprek dus de tweede selectieronde. Aan jou de taak om je in positieve zin te onderscheiden van de andere kandidaten.  Dat betekent dat je aan de slag moet om je gesprekspartner ervan te overtuigen dat jij de beste kandidaat bent voor de functie.  Helaas gaat dat niet iedereen van nature goed af. Omdat men niet weet hoe zich te presenteren, of zich te bescheiden opstelt. Omdat de antwoorden inhoudelijk niet sterk genoeg zijn, of omdat iemand door de zenuwen niet goed uit zijn woorden komt. Het gevolg is meestal helaas een afwijzing en dat is zonde!

Als je zorgt voor een goede inhoudelijke voorbereiding, werkt aan je presentatie en je zenuwen in bedwang houdt zul je veel overtuigender overkomen en je kansen dat jij als beste uit de bus komt aanzienlijk vergroten. Ook al is dit misschien niet iets waar je van nature sterk in bent, het is zeker wel te leren!

Hoe kan Weg naar Succes je hierbij helpen?
Met onze jarenlange HR ervaring weten wij precies wat er tijdens een gesprek van je wordt verwacht. Wij weten welke vragen er kunnen worden gesteld en wat goede antwoorden zijn. We weten hoe je je zo kunt presenteren dat je een positieve indruk maakt en je houding en je woorden overeenkomen (congruentie). Wij weten hoe je op relatief eenvoudige manier om kunt gaan met spanning zodat het niet in de weg zit bij het maken van een goede indruk. En wij kunnen jou dat ook leren! In een aantal stappen laten wij je zien hoe je je kunt voorbereiden zodat je zo goed mogelijk beslagen ten ijs komt en van je sollicitatiegesprek een succes kunt maken.  

Wat bereik je ermee?
Met een goede voorbereiding op je gesprek vergroot je je kansen om van je gesprek een succes maken. Door deze goede voorbereiding zul je meer zelfvertrouwen uitstralen en inhoudelijk ook sterk over komen. Daarmee heb je je kansen enorm vergroot om de ander ervan te overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat bent!  

Hoe werkt het?
In een kleine groep van maximaal 5 cursisten gaan we een ochtend met elkaar aan de slag. De training bestaat uit 2 delen. Allereerst wordt je stapsgewijs wordt uitgelegd waar een goede voorbereiding aan moet voldoen. Hiermee heb je meteen een handige checklist die je bij je volgende gesprek kunt gebruiken. Daarnaast gaan we ook aan de slag met casussen waarbij je zelf ook gelegenheid hebt om te oefenen. Je krijgt hierbij waardevolle feedback en tips waar je bij je volgende sollicitatiegesprek veel profijt zult hebben!

Wat kost het je? 
We hebben een nieuw kantoor en dat willen we vieren. Daarom hebben we een leuke kortingsactie die loopt tot 31 december 2017! Alle open inschrijvingstrainingen bieden we aan met 50 % korting. Je betaalt nu dus slechts € 85, - in plaats van € 170, - voor 3 uur training! (Let op! Voor bedrijven komt er nog 21% BTW bij) Let op! Kosteloos annuleren kan tot 72 uur voor aanvang van de training. Hierna wordt de volledige prijs berekend.

Wil jij ook leren hoe je van je volgende sollicitatiegesprek een succes kunt maken?
Geef je dan op via onderstaande link. Na inschrijving krijg je van ons een bevestigingsmail en de factuur. Zodra we je betaling binnen hebben is je inschrijving definitief.

Waar en wanneer?
De eerstvolgende training vindt plaats op:

  • Woensdag 15 november 2017
  • Aanvang 9.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur) – eindtijd 12.30 uur.
  • De training vindt plaats op ons eigen kantoor: Groenekanseweg 246J in Groenekan (bij Utrecht, goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer).

Wil je de training samen met je collega’s volgen, dan kan dat ook. In overleg is het mogelijk om een training te organiseren op jullie eigen locatie op een andere datum. Neem hiervoor contact op met info@wegnaarsucces.nl of bel met Simône Verlaan op (06)29577515.

De training vindt doorgang bij een minimum aantal van 3 deelnemers. Bij minder deelnemers wordt de training afgezegd en vind restitutie van het betaalde bedrag plaats. Indien er overinschrijving plaatsvindt wordt in overleg met de deelnemers een tweede training gepland.

Vul hieronder je gegevens en klik op 'inschrijven'. Dan krijg je nog een email met een bevestigingslink. Als je hierop hebt geklikt, ontvang je een bevestiging van je aanmelding. Binnen enkele dagen sturen we je de factuur. We verzoeken je deze factuur uiterlijk 72 uur voor de training te voldoen. Eén dag voor de training ontvang je van ons nog een reminder, met een routebeschrijving naar ons kantoor.

Interesse in een andere training? Klik hier voor onze andere trainingen en webinars!

Simône VerlaanSimône Verlaan is werkzaam als Carrière- en sollicitatiecoach en heeft  veel ervaring met het begeleiden van mensen ter voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Hierbij kan zij met trots terugkijken op de vele kandidaten die dank zij haar trainingen van hun sollicitatiegesprek een succes hebben weten te maken..

 

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld