Je droombaan vinden... In de vakantieperiode?

passief talentIn de zomer worden minder vacatures geplaatst. Dat weten de meeste mensen wel. 

Maar wist je ook dat veel recruiters in deze periode op zoek zijn naar 'passief talent'? Passieve talenten zijn mensen die vaak wel een baan hebben, maar ook open staan voor een nieuwe uitdaging. Deze mensen zijn zeer selectief in het reageren op vacatures en ze besteden veel tijd en aandacht aan hun voorbereiding en sollicitaties. Deze sollicitanten zijn geliefd bij recruiters!

En om nu in deze 'rustige' tijd toch kans te maken op die ene baan, moet jij je gaan gedragen als zo'n passief talent. Dat lijkt moeilijker dan het is;

  • Zorg dat je profielen op social media, maar in elk geval op LinkedIn, er gelikt uit zien. Vraag hulp als je dit lastig vind. Dan hoef jij er niet meer naar om te kijken. En de zoekende recruiter weet jou feilloos te vinden!
  • Denk ook nog even aan je profiel op vacaturesites, die worden vaak vergeten.
  • Heb je al eens nagedacht over een cursus of opleiding? Mooi op je CV en je vergroot je baankansen.
  • Hou er rekening mee dat de sollicitatieprocedures langer zijn in de vakantietijd. Neem daarom liever wat meer tijd om de vacature en het bedrijf goed te onderzoeken. De ‘grote talenten’ doen dit tenslotte ook!
  • Last, but not least; neem ook tijd voor vakantie. Rust uit en geniet. Maar laat wel die smartphone aan staan en check regelmatig je email. Want je wilt die ene, geweldige baan toch niet mislopen?

Profiteer van de zomerperiode en maak werk van je talenten. Je zult niet de eerste zijn die ineens ‘gespot’ wordt voor die topjob. Doe het dus wat rustiger aan, maar blijf in de markt! Enne, ook vanuit je luie strandstoel aan de Costa del Sol kun je vacatures spotten…

Wil je een artikel lezen over recruiters die op zoek zijn naar passief talent? Klik hier even... (nieuw venster)

 

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld