Automonteur wordt programmeur; ga jij mee met de kennismaatschappij?

kennismaatschappijEerlijk is eerlijk, soms worden wij er ook wel eens een beetje moe van. “Er dreigt een kennistekort op de arbeidsmarkt” Zo zegt HR-dienstverlener Start People in de trendpaper “Visie op werk, permanent opleiden in een turbulente arbeidsmarkt”. Lees hier het hele artikel.

Waar de automonteur vroeger vooral moest kunnen sleutelen, moet hij tegenwoordig precies weten hoe de software van een auto werkt. En de caissière, die voorheen alle prijzen van artikelen uit haar hoofd leerde, moet nu overweg kunnen met een compleet geautomatiseerde scankassa. Tijden veranderen snel! En als je je baan graag wilt behouden (en dat wil je, toch?) of een nieuwe baan zoekt, moet je ervoor zorgen dat je aardig mee kunt varen op de snelle stroom die informatiemaatschappij heet. En dat kan best.

We hebben een paar tips voor je, om op een gemakkelijke manier bij te blijven in jouw vak.

  • Houd je oren en je ogen open binnen het bedrijf waar je werkt. Zo weet je snel welke kant het bedrijf op gaat en welke rol jij daarin kunt vervullen.
  • Leg contacten met andere mensen in jouw beroepsgroep, bijvoorbeeld op LinkedIn. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe andere inkopers het doen. Zijn zij verder in hun ontwikkeling? Dan is er werk aan de winkel voor jou.
  • Vraag aan je baas of je zo nu en dan een cursus of training mag doen, om ‘bij te blijven’ in jouw vak. Meestal wordt meedenken echt gewaardeerd.
  • Sta open voor ideeën van anderen. Zo kan die nieuw aangenomen secretaresse best goede methodieken weten. Leer van elkaar.
  • Stel je flexibel op. Soms moet je echt even wennen aan een nieuwe werkwijze of methodiek. Dat geeft niks. Vertel je baas dat je graag wilt leren, maar dat het even tijd kost.
  • Zie je vooral beren op de weg? Dat is echt niet nodig. Een nieuwe manier van werken is wel anders, maar daarom niet altijd moeilijker. Probeer het gewoon, je zult zien dat het meevalt.

Je werk wordt vaak interessanter en leuker van nieuwe inzichten, ideeën en methodieken. Eerst lijkt het even een beetje eng, maar in de praktijk valt het altijd mee. Als jij je open en flexibel opstelt, doet je baas dat meestal ook. Laat zien dat je mee wilt denken en dat je jezelf graag ontwikkelt. Succes!

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (0346) 230016
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld