50 Plussers: het vergeten goud van de arbeidsmarkt

50 plussersDe titel zegt het al, 50 plussers lijken wel het vergeten goud van de arbeidsmarkt. Goud, want dat zijn ze waard. Vergeten, want ze worden niet meer zo snel aangenomen door werkgevers. Het lijkt wel alsof Nederland is vergeten hoe waardevol 50 plussers eigenlijk kunnen zijn. Lees hier het hele artikel over 50 plussers. Maar er zijn wel manier voor deze groep, om toch meer kans te maken op die baan. Want hey, weten die werkgevers wel wat ze missen? Met de volgende tips kun je als 50 plusser toch de aandacht van die werkgever trekken.

  • Schrijf gewoon je geboortedatum op je CV. Veel 5o plussers doen dit niet. Maar dan gaat die Recruiter zelf spitten in je ervaring en rekenen. Komt niet goed over.
  • Koester je kennis. Als jij trots bent op je ervaring en je kennis, straal je dat ook uit.
  • Als je al lang niet meer hebt gesolliciteerd, zoek dan hulp of laat je grondig voorlichten. Ontdek hoe succesvol solliciteren anno 2015 werkt.
  • Solliciteer niet op vacatures die bijna schreeuwen om jeugdige kandidaten. Je wordt afgewezen. En hoe oneerlijk ook, besteed er geen energie aan, het is het niet waard.
  • Besteed veel tijd en energie aan je netwerk. Vooral 50 plussers vinden vaak een baan via hun netwerk. Denk aan een goed LinkedIn profiel.
  • Bijscholing kan soms helpen om net dat niveau hoger te behalen.
  • Behoudt dat werkritme. Op tijd naar bed, op tijd opstaan. Het helpt echt om actief te blijven.
  • Probeer vrijwilligerswerk te doen. Veel vrijwilligers vinden via dat werk een vaste baan.

Het vergeten goud van de arbeidsmarkt. Wat een prachtige zin. En o zo waar. Ik zou alle werkgevers van Nederland willen oproepen om het toch echt eens te proberen met een 50 plusser. Je krijgt er echt geen spijt van! Ze zijn minder ziek, hebben grote(re) kinderen, zijn erg loyaal en je bent ze niet na 3 jaar investeren weer kwijt. Ideaal toch, zo’n 50 plusser?

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld