Solliciteren is hard werken, zorg voor je vitaliteit!

vitaliteit1Solliciteren is spannend, het vraagt veel eigen initiatief en lef. Zeker nu het weer kouder wordt en de dagen donkerder is het soms lastig om iedere dag weer gemotiveerd aan de slag te gaan. Het helpt hierbij als je zorgt dat je zo fit en energiek mogelijk bent. Hierbij geef ik je een aantal tips die helpen je vitaliteit te behouden of op te bouwen. Ze lijken wellicht voor de hand liggend, maar lees er niet te snel overheen! Wees kritisch; hoe doe jij het op deze vlakken? En waar valt voor jou nog wat te winnen? Ga aan de slag en je zult zien dat het zijn vruchten gaat afwerpen!

  • Tip 1 Maak een planning. Maak een dag- of weekschema. Als je geen baan hebt die je structuur biedt zorg er dan zelf voor. Plan sollicitatieklussen en andere activiteiten. Het geeft energie als je die aan het eind van de dag hebt afgerond.
  • Tip 2 Blijf in beweging. Zorg ervoor dat je iedere dag beweegt, doe aan sport, wandelen of fietsen. Als je veel thuis bent is dat soms iets wat er bij in kan schieten. Plan het in als onderdeel van je dag. Doe zoveel mogelijk buiten. Daglicht is nodig om je gezond te blijven voelen en je weerstand op peil te houden.
  • Tip 3 Zorg voor regelmaat. Als je s’ochtends niet op een bepaalde tijd op hoeft is het verleidelijk om het s’ avonds laat te maken. Een regelmatig slaappatroon komt echter de nachtrust ten goede en versterkt je vitaliteit. Ga dus iedere dag op een vast tijdstip naar bed en zet desnoods de wekker om ook weer op tijd op te staan.
  • Tip 4 Let op je eetpatroon. Eten is brandstof. Goed eten geeft energie. Gezond kan ook lekker zijn en genieten mag.
  • Tip 5 Zorg voor ontspanning en het doen van dingen je inspireren. Plezier en inspiratie (bijvoorbeeld in de vorm van een hobby of cursus) zijn enorme energiegevers.

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld