Iemand uitnodigen op LinkedIn, doe het persoonlijk!

linkedin uitnodiging'Ik wil u graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn. - Judith Schoorlemmer'. Je kent ze vast wel, de standaard uitnodiging die je kunt gebruiken om een contact toe te voegen aan je netwerk op LinkedIn. dagelijks ontvangen ontvang ik deze -doodsaaie- uitnodigingen.

Wat doe jij als je zo'n uitnodiging krijgt? Persoonlijk loop ik er niet zo warm voor. En ik weet dat dit ook geldt voor heel veel andere mensen. Zo te zien heeft iemand niet de moeite genomen om even wat persoonlijke woorden te typen. Jammer.

Maar het kan ook anders! Want hoeveel contacten je ook hebt, elk contact is een belangrijke schakel in jouw online netwerk. Iedereen kan net het ontbrekende schakeltje zijn naar die baan. Of naar dat contact, die jou aan een baan kan helpen. Ga dus heel zuinig om met -potentiële- contacten. 

We hebben de volgende tips voor je;

  • Neem altijd even de tijd als je iemand uitnodigt. Ga er een paar minuten voor zitten.
  • Nodig nooit iemand met die 'snelknop' in het grote overzicht aan leden dat LinkedIn graag aan je voorstelt. Hier kun je geen persoonlijke boodschap toevoegen.
  • Bedenk waarom je deze persoon zou willen uitnodigen. Ken je hem via via? Heb je met hem gewerkt? Is het een (oude) klant van je? Hebben jullie zaken gedaan?
  • Schrijf een persoonlijke boodschap in de uitnodiging. Dat leest de ontvanger al in de notificatie email. Hij zal je uitnodiging altijd aannemen.
  • Laat weten waar je deze persoon van kent. Blijf eerlijk.
  • Kijk of jullie iets gemeen hebben. Gedeelde connecties? Bij hetzelfde bedrijf gewerkt? Lid van dezelfde groep(en)?
  • Wees enthousiast, maak een compliment!
  • Bedank alvast voor het accepteren van de uitnodiging.
  • Denk eraan om bij de uitnodiging aan te geven waarvan je hem kent. Later is dat erg handig, als je gaat zoeken in je contacten. Misschien wil je namelijk alleen oud-collega's aanschrijven, of mensen waarmee je al eens zaken hebt gedaan. dat kun je hier aangeven.

Dit is een voorbeeld van een sterke uitnodiging:

'Beste ..... ik heb je profiel op LinkedIn bezocht, omdat ik een reactie van je las in de groep van ...., waar ik ook lid van ben. Ik deel je mening over die discussie over de nieuwe ontslagwet. Je hebt er een scherpe kijk op. Ik zou je graag willen toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn. Alvast hartelijk dank voor het accepteren van mijn uitnodiging. Hartelijke groet, Judith Schoorlemmer'

Als je je nieuwe contact kent, omdat je bijvoorbeeld al eens met hem gewerkt hebt, onderschrijf hem dan voor vaardigheden die hij heeft opgegeven. Dat komt sympathiek over en vaak krijg je onderschrijvingen terug!

Je zult zien dat jouw contacten het waarderen als je hun berichten leest en interessant vindt. Je toont interesse in wat ze te zeggen hebben. Je netwerk groeit sneller en jij vindt sneller die baan. Veel succes, maak er een groot en actief netwerk van!

Enne, heb je de smaak te pakken? Zowel Simone als ik vinden het erg leuk om LinkedIn uitnodigingen te ontvangen!

Simone: https://nl.linkedin.com/in/simône-verlaan-82858713/nl

Judith: https://nl.linkedin.com/in/judithschoorlemmer 

 

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (0346) 230016
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld