Met reflectie kun je de balans opmaken. Hoe was jouw jaar?

reflectieTerugblikken, wel eens gedaan?

Ze vliegen je overal om de oren, die terugblikken op het afgelopen jaar. Even lekker mijmeren over het jaar, dat toch weer zo snel voorbijvloog. Blij, met mooie gebeurtenissen die het leven kleurden. En soms nog even verdrietig, met de trieste gebeurtenissen, zoals het wegvallen van dierbaren. Ze doen iets met me, die terugblikken. En wij doen het zelf ook. In ons werk en met onze cliënten. En weet je wat? We leren er van. Eind december 2015. Dagen om terug te kijken. En te leren.

 

Terugblikken = leren

En leren doen we. Fouten willen we niet nog eens maken en successen willen we herhalen. En dat kan! Als je even de tijd neemt om jezelf onder de loep te nemen bereid je jezelf goed voor op een nieuw jaar. Waarin je WEL die baan vindt. Wij hebben hiervoor de volgende tips voor je:

  • Ontspan. Als je ontspannen bent kun je veel beter nadenken. Pak dat lekker wijntje, open haardje aan en niet gestoord worden door anderen. Dat is het recept voor ontspanning.
  • Start in januari en wandel zo ‘door de maanden heen.’ Pak je agenda erbij, als je je te weinig herinnert. Beleef je afspraken en ontmoetingen opnieuw.
  • Begin met je successen. Wat heb je goed gedaan? Voor welke sollicitatiegesprekken ben je uitgenodigd? Welke kansen heb je zelf gecreëerd? Hoe heb je je netwerk uitgebreid?
  • Ga hierna na je aandachtspunten. Wat ging er mis? Wanneer (en waarom) voelde je je niet goed? Wanneer werd je afgewezen en waarom?
  • Probeer te bedenken hoe je je teleurstellingen had kunnen voorkomen. Dit kan niet altijd, maar in veel gevallen zijn teleurstellingen wel te voorkomen.
  • Formuleer nieuwe doelstellingen voor 2016. Weet je precies wat je wilt? Weet je wat je kunt? Is je CV op orde? Hoe zit het met je LinkedIn profiel?

 

En nu feest vieren!

Ben je klaar met reflecteren? Heb je je nieuwe plannen op papier gezet? Ga dan genieten van een zorgeloze jaarwisseling. Pas wel op met vuurwerk en veiligheidsbril op! Maandag begint het nieuwe jaar, zien we elkaar dan weer? Wij wensen je een prachtig uiteinde van een mooi 2015 en tot volgend jaar.

 

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld