De zoektocht naar een nieuwe baan; begin bij het begin!

uil op zijn kop change of perspectiveWaar jouw zoektocht begint is aan jou om te bepalen. Wij hebben hier natuurlijk wel over nagedacht en hebben een paar vragen en tips om je op weg te helpen.

  1. Zit je goed in je vel? Heb je zin in je zoektocht? Zo niet, dan is het slim om daar eerst aandacht aan te besteden. Wellicht heb je je ontslag niet verwerkt of zit je iets anders dwars. Solliciteren is spannend en confronterend, het is goed om daarbij stevig in je schoenen te staan. Zelfvertrouwen, een positieve kijk, weten wie je bent en waar je goed in bent zijn belangrijke basisvoorwaarden voor het slagen bij je zoektocht. Ben je nog niet zover, is het goed om dat te erkennen en mee aan de slag te gaan.
  2. Weet je waar je naar op zoek bent? Heb je een duidelijke richting bepaald? Wat zijn jouw dromen? Waar ligt je ambitie?
    Hoe helderder je dit hebt, hoe gerichter je kunt solliciteren. En omdat je weet wat je wilt en waarom zul je ook eerder anderen daarvan kunnen overtuigen. Goed om hier in te investeren dus!
  3. Beschik je over voldoende praktische vaardigheden? Weet je hoe je goede sollicitatiebrief schrijft, een sollicitatiegesprek voert? Is je cv op orde en je Linkedin profiel? En hoe goed ben je in het netwerken? Het zijn vaardigheden die je in het dagelijks leven niet nodig hebt maar die nu noodzakelijk zijn. Pak het serieus op en werk aan je vaardigheden!

We beseffen dat het stellen van deze vragen slechts het begin is. Het echte werk komt daarna. En natuurlijk laten wij je dit allemaal niet in je eentje doen. We hebben op alle drie de punten ervaring en allerlei ondersteuningsmogelijkheden om je op weg te helpen.


Kijk op de website of neem even direct contact op voor vrijblijvend persoonlijk advies. We helpen je graag verder!Je kunt ons snel bereiken op info@wegnaarsucces.nl

Tip: ook als je al enige tijd op zoek bent is en het gevoel hebt dat het niet opschiet is het handig om deze vragen eens door te lopen. Wie weet levert het jou ook nog nieuw inzicht op.

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld