Een glossy cv, doen of niet doen?

PanelenGlossy cv's zijn hip!
Ik zie ze regelmatig voorbijkomen, die glossy cv's. Dat zijn cv's die worden gemaakt door professionals, met software die ook wordt gebruikt voor het maken van glossy folders en magazines. Ze zien er vaak geweldig uit, compleet met kleine grafiekjes om aan te tonen hoeveel je beheerst van bijvoorbeeld je talen, of welke competenties je bezit. Meestal passen deze kunstwerken ook precies op 2 pagina's, wat eigenlijk het maximum is voor een cv. Een recruiter ziet in één oogopslag of jij geschikt bent voor die vrijgekomen baan. Handig, toch?

Gebruik je verstand
Misschien toch niet. Want er zitten nadelen aan die prachtig vormgegeven cv's. Ze zijn namelijk bijna niet meer te veranderen. En als je solliciteert, moet je iedere keer opnieuw je cv nalopen en meestal wel wat toevoegen of verwijderen. Want je wilt natuurlijk dezelfde stijl gebruiken als de stijl van de vacature. En dat veranderen, dat lukt meestal niet. Soms heb je je cv alleen in pdf-formaat, waar je niets aan kunt veranderen. En soms heb je hem wel in Word-formaat, maar dan kan de kleinste wijziging een enorm kunst- en vliegwerk zijn, door alle gebruikte tekeningen en tabellen. Of je moet alle wijzigingen weer laten uitvoeren door een (dure) professional. Niet handig dus. Natuurlijk kun je er wel voor kiezen om zo'n prachtig cv te laten maken, want je kunt jezelf er echt mee onderscheiden. Maar denk dan aan de volgende tips:

  • Laat je cv opstellen door iemand die niet alleen handig is met creativiteit en lay-out, maar die ook kennis heeft van de functionaliteit van cv's. De inhoud blijft tenslotte het belangrijkste.
  • Zorg dat je je cv altijd in Word-formaat krijgt. Dan kun je zelf gemakkelijk veranderingen aanbrengen.
  • Laat jezelf uitgebreid voorlichten in het maken van veranderingen in je cv.
  • Sla je mooie cv op als basisdocument en gebruik zelf steeds een (bijgewerkte) kopie.
  • Laat je nieuwe cv even lezen door iemand anders, voordat je je definitieve akkoord geeft.

Met een 'glossy' cv kun je jezelf goed onderscheiden. Maak er gerust gebruik van als dit je wat lijkt. Maar doe het wel verstandig, zodat je er echt profijt van hebt.

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld