Een kritische blik kan verhelderend werken

scanOf je nu net bent begonnen of al langer aan het solliciteren bent, het is altijd zinvol om af en toe even kritisch te kijken naar je activiteiten tot nu toe. Bij Weg naar Succes zijn helpen we regelmatig mensen met het maken van een sollicitatiescan, maar ook zelf kun je hier al het nodige in doen. Lees ook nog eens na wat Judith hier al eerder over heeft geschreven als “Gouden Trio”, nu als artikel te lezen op de site.

Stap 1 Is je LinkedIn profiel op orde?
Tip. Zorg dat de relevante informatie goed in het oog springt. Ik zie nog wel eens lappen tekst waar je doorheen moet lezen voor je vind wat je zoekt. Houd het kort, bondig en overzichtelijk.
Tip. Volg de gratis webinars bij Judith, lekker praktisch en direct toepasbaar

Stap 2 Is je CV op orde?
Tip. Zorg voor een goede foto.
Tip. Maak het helder en overzichtelijk, zorg voor een professionele uitstraling. En denk ook eens aan een andere indeling of kleur, bijvoorbeeld een infographic cv. (binnenkort komt hier meer info over)

Stap 3 Schrijf je de juiste sollicitatiebrieven?
Wij begeleiden zelf ook vaak bij het schrijven van een brief (of schrijven ze voor je) en er valt echt veel te verbeteren. Het is ook lastig, je wilt er iets persoonlijks van maken maar moet tegelijkertijd ook je brief door de ogen van de recruiter die hem gaat lezen bekijken.
Tip. Laat er iemand anders naar kijken, allereerst op taal (!) maar ook op inhoud. Is de motivatie helder en aansprekend? Leg je uit waarom jij met jouw ervaring geschikt bent voor deze functie? Maak het de lezer zo makkelijk mogelijk.

Stap 4 Ga aan de slag met feedback
Tip. Vraag bij iedere afwijzing om feedback en ga daar serieus mee aan de slag. Kijk wat je zou kunnen verbeteren maar zie het als leerpunten, Laat je er niet onzeker door maken!

Er is nog veel meer te ‘scannen’, zoals bijvoorbeeld hoe het gaat met je sollicitatiegesprekken en je netwerkactiviteiten naast LinkedIn.

Daarover een volgende keer meer!

Succes weer deze week en mocht je vragen hebben; wij staan voor je klaar!

 

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld