4 Tips waarmee de afsluiting van jouw sollicitatiebrief resulteert in een uitnodiging!

sollicitatiebrief schrijven'Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, teken ik.' Die regel wordt door 90% van de mensen gebruikt als afsluiting van een sollicitatiebrief. Niet erg wervend, of wel? Waar we vroeger gewend waren om op een formele manier onze sollicitatiebrief af te sluiten, moeten we tegenwoordig origineler voor de dag komen. Alleen dan maken we kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. En dat willen we!

Wat wil je bereiken?
Ja, dat is niet zo moeilijk. Alhoewel? Let erop, dat je de juiste doelstellingen nastreeft. Het hele solliciteren is een proces, dat bestaat uit verschillende stappen, die allemaal samenhangen. Je moet ze allemaal goed doorlopen. Als je een sollicitatiebrief schrijft, is je doelstelling eenvoudig. Althans, dat zou het moeten zijn. Denk niet meteen aan de arbeidsvoorwaarden van die baan, want je staat pas aan het begin van het proces. En neem dat proces stap voor stap. Met het schrijven van een sollicitatiebrief is je doel simpel. Namelijk een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. En alles in de brief, dus ook de afsluiting, moet hierop gericht zijn.

4 Tips

De afsluiting is de laatste tekst die de Recruiter leest in je brief. En dat zijn dus de woorden die hij onthoudt. Maak hier gebruik van! We hebben 4 tips om een wervende afsluiting in je sollicitatiebrief te schrijven;

  • Maak een vragende afsluiting. Vraag gewoon of je je enthousiasme en geschiktheid mag komen toelichten in een persoonlijk gesprek. Mensen zijn van nature geneigd om een vraag te beantwoorden.
  • Toon nog eens aan dat je voor het bedrijf echt een aanwinst bent. Bewaar je grootste, relevante succes, als laatste in je brief.
  • Noem het woord 'persoonlijk' in je afsluiting. Dat spreekt aan.
  • Laat zien dat je echt enthousiast bent. Eigenlijk kun je niet wachten om nader kennis te maken!

Voorbeeld
Dit zou bijvoorbeeld een leuke, persoonlijke afsluiting kunnen zijn van een brief: "Ik zou u nog veel meer kunnen vertellen over mijn enthousiasme en geschiktheid, maar wellicht komt dit beter over in een persoonlijk gesprek. Mag ik bij u langskomen, om nader kennis te maken?"

Heb jij liever wat hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief? Dat kan ook, wij zitten voor je klaar! Mail even naar info@wegnaarsucces.nl

 

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld