Waarom iets simpels als een e-mailadres belangrijk is bij het solliciteren

emailE-mailadres, belangrijk of niet?
Een e-mailadres. Het lijkt onbelangrijk. Het is tenslotte alleen maar jouw 'postbus', waarop je berichten kunt ontvangen. Mis! Jouw e-mailadres is belangrijker dan je denkt! Sterker nog, soms kan jouw e-mailadres het verschil maken tussen een positieve beoordeling en een negatieve. Ik leg je uit waarom.

Het schaapje...
Een paar jaar geleden kreeg ik een sollicitatiebrief onder ogen, met een CV. Het was een sollicitatie naar een management functie. En toen ik, in mijn toenmalige functie van HR Manager, deze kandidaat een uitnodiging wilde sturen, viel mijn oog op zijn e-mailadres: schaapje55@......... Schaapje55. Ik las het wel 10x. Iemand die zichzelf serieus genoeg neemt om te solliciteren naar een management functie, heeft zichzelf 'Schaapje55' genoemd, toen hij een e-mailadres ging aanmaken. Ik kon het niet helpen, het bleef door mijn hoofd spoken. En toen ik hem ernaar vroeg tijdens het sollicitatiegesprek, vertelde hij (met het schaamrood op zijn kaken), dat dit een e-mailadres was dat hij had aangemaakt toen hij 16 was. En dat al zijn vrienden een dier hadden gebruikt in hun e-mailadres. Lachen joh! Ja, maar niet als je dit 'puber e-mailadres' ook na je puberteit blijft gebruiken...

Tips!
Neem jezelf serieus als je gaat solliciteren. Dan word je ook door anderen serieus genomen. Je e-mailadres is een onderdeel van jouw professionele uitstraling. Doe hier je voordeel mee! We hebben een paar tips;

  • Gebruik bij voorkeur gewoon je voor- en achternaam in je e-mailadres. Is die al bezet? Dan je voorletter en je achternaam. Ook bezet? Ga dan werken met streepjes of underscores (liggende streepjes, _)
  • Heb je al een 'gek' e-mailadres? Maak dan vandaag nog een nieuwe aan en gebruik deze vanaf nu, voor al je sollicitatie- en netwerkactiviteiten!
  • Zorg ervoor, dat je je eigen persoonlijke e-mailadres hebt. Dus, 'loesenthijs@....' kunnen echt niet. Je bent volwassen, neem een eigen e-mailadres. 
  • Zorg ervoor dat je een privé e-mailadres hebt. Gebruik nooit het e-mailadres van je werk, als je een (andere) baan zoekt. Sowieso raad ik het af om je privé e-mails te verzenden en te ontvangen met je zakelijke e-mailadres.
  • Maak je e-mailadres zo gemakkelijk mogelijk, dan wordt hij beter onthouden.
  • Zet altijd je e-mailadres in de contactgegevens van je LinkedIn profiel. 
  • Zet je e-mailadres duidelijk in je CV.
  • Verstuur je sollicitatie altijd met hetzelfde e-mailadres als in je CV staat. Nooit ergens anders vandaan dus. Grote kans dat een Recruiter niet oplet en snel klikt op 'beantwoorden', als hij jou wil uitnodigen. (Of, helaas, afwijzen)

Check je huidige e-mailadres. Voldoet hij? dan is het prima. Voldoet hij niet? Aarzel dan niet langer en wijzig hem. Vandaag nog!

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld