Wil je succesvol worden in meer dan één richting? Dat kan!

denkende vrouwIk wil dit... en ik wil dat ook!
Bijna wekelijks worden we gebeld, door mensen die niet zomaar op zoek zijn naar een andere baan. Nee, ze zouden wel meer dingen willen. En soms ook nog tegelijk. Of bijvoorbeeld een baan in loondienst en een ZZP'schap ernaast. En dat is lastig. Want de meeste mensen weten wel, dat het goed is om je op één ding te richten. Wat nu? Gelukkig kan het best, meerdere richtingen op gaan. Als je maar weet wat je doet.

Focussen?
Focussen is belangrijk, ook wanneer je meerdere richtingen zoekt. Want laten we eerlijk zijn, geen werkgever wil een nieuwe medewerker die 'iets' weet van inkoop en o ja, ook nog iets van yoga. Nee, die werkgever wil de beste op inkoopgebied! En die andere werkgever wil de beste op yogagebied! En als je snapt hoe werkgevers hierin denken, ligt de wereld voor je open. Want je gaat zeker focussen, maar op 2 dingen.

Hoe pak ik het aan?
Het komt bijna niet voor, dat beide richtingen even favoriet zijn. Vaak is er een primaire richting en een secundaire. Je hebt bijvoorbeeld veel ervaring als Secretaresse, maar je wilt ook in de markt zijn voor de functie van Facilitair Manager. Ogenschijnlijk lijken dit totaal verschillende functies. Maar als je er goed naar kijkt, zijn er altijd raakvlakken te vinden. Misschien heb jij net de juiste HBO opleiding afgerond. Of misschien heb jij als Secetaresse eigenlijk ook gefunctioneerd als Facilitair Manager, als inval bijvoorbeeld. Zoek de overeenkomsten die beide gewenste richtingen met elkaar hebben. Daar zit de sleutel! wat is jouw primaire functie? Dat is de functie waarin je de meeste kans maakt om sneller een baan te vinden. Vaak heeft dit te maken met kennis en ervaring. Zodra je weet welke richtingen je op wilt en wat je primaire richting is, neem je de volgende stappen:

  • Ga je in eerste instantie helemaal richten op het vinden van een baan in jouw primaire richting. Pas alles hierop aan. Je CV, maar ook je LinkedIn profiel. Ga actief netwerken!
  • Om sneller een geschikte baan te vinden, moeten anderen (liefst recruiters en werkgevers) jou gaan zien als expert op jouw gebied. Ze willen tenslotte de beste! Laat zien dat jij kennis van zaken hebt.
  • Ga solliciteren en richt al je pijlen op je primaire richting. Even niet kijken naar vacatures in je secundaire richting. Focus!
  • Zoek actief en net zo lang totdat jij een baan hebt gevonden. Hou er rekening mee, dat je misschien een parttime baan wilt. Dan blijft er tijd over om er iets anders 'naast' te doen. 
  • Zodra je deze baan hebt gevonden, ga je langzaam ruimte maken voor de secundaire richting. Nu ben je bijvoorbeeld secretaresse voor 24 uur per week. Nu ga je werken aan je 'nieuwe' profiel. Maak een nieuw CV en werk je LinkedIn profiel bij.
  • Ga netwerken in je secundaire richting. Maar vergeet niet je primaire netwerk bij te houden!
  • Na verloop van tijd (en veel activiteit en netwerken) lukt het jou ook om een 2e baan, of ZZP'schap te vinden in je secundaire richting. 

Houd het heft in eigen hand
En als je na verloop van tijd één richting wilt laten vallen, dan kan dat. Onderhoud je netwerk in beide richtingen, zodat je zelf kunt beslissen welke richting je op gaat. Hiermee houd je het heft in eigen hand. En zeker in deze markt moet dit kunnen lukken!

heb je liever wat begeleiding bij het vinden van een primaire en secundaire richting? Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl. We helpen je graag!

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld