Meer klanten met Personal Branding voor ZZP'ers

Personal BrandingWat is jouw merk, ZZP'er?
ZZP'ers hebben het niet altijd gemakkelijk. Ze zijn geen werknemers, maar worden vaak ook niet gezien als ondernemers. Terwijl ze toch echt de status hebben van ondernemers. Maar dat is nog best lastig. Als je bijvoorbeeld handelaar bent of winkelier, dan verkoop je een produkt. Dat produkt heeft specifieke eigenschappen en is geschikt voor een specifieke doelgroep. Jouw marketing is dan helemaal gericht op jouw produkt en de service er omheen. Maar als ZZP'er verkoop je geen produkten (of wel). Je verkoopt vooral jezelf. Jij bent jouw produkt. En dus moet je leren om jezelf te verkopen. Als sterk merk! Maar hoe pak je dat aan?

Makkelijker gezegd dan gedaan
Tja, voor veel mensen is personal branding vooral een hippe term, die ze steeds vaker tegenkomen op social media. Een term, die ver van ze af staat en waar ze zich eigenlijk weinig bij kunnen voorstellen. Jezelf verkopen klinkt al snel als 'opscheppen' en vaak berichtjes op LinkedIn delen voelt aan als 'aandacht trekken'. 'Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg'. Een term waar waar velen mee zijn opgegroeid. En dan kan het best lastig zijn om jezelf te profileren als sterk merk. Maar als ZZP'er weet je als geen ander dat personal branding niet alleen belangrijk is. Het is een voorwaarde voor succes. Maar je kunt het leren. En Weg naar Succes helpt je hier graag bij. Op jouw Weg naar Succes.

Hoe kan Weg naar Succes je hierbij helpen?
Bij Weg naar Succes weten we hoe je jezelf neerzet in de markt. Hoe je een elevator pitch maakt en hoe je zelf bepaalt wat jouw imago wordt. We willen deze kennis en methodiek graag aan jou overdragen. En dat doen we door jou met een persoonlijke benadering, stap voor stap mee te nemen in het hele proces van personal branding voor ZZP'ers. Hier zul je je leven lang profijt van hebben!

Wat bereik je ermee?
Met een goed uitgekiende strategie ontwikkel jij met behulp van ons jouw eigen persoonlijke 'merk'. Je ontdekt waar jouw kracht en talenten zitten en hoe je deze benut en naar buiten brengt. Jij bepaalt zelf hoe anderen naar je kijken en je wordt interessant voor opdrachtgevers die ook interessant voor jou zijn. Jij bouwt je eigen 'sterke merk'. Je leert jezelf profileren als professional op jouw vakgebied, waardoor opdrachtgevers jou graag willen inzetten voor hun opdrachten. En dat zijn dan precies de opdrachten die jij zoekt. Je wordt steeds succesvoller. De opdrachten komen naar je toe, je wordt steeds meergevragd. En dat is wat je wilt!

Hoe werkt het?
We kunnen de volgende onderwerpen aanpakken. Maar misschien maak je liever een eigen keuze uit onderstaande onderwerpen, dat kan ook.

1. Jezelf verkopen tijdens het netwerken

 • we brengen je sterke persoonlijke eigenschappen en je belangrijkste werksuccessen en competenties in kaart. Waar ben jij zo goed in, waarom ben je zo waardevol voor een opdrachtgever?
 • we maken een elevator pitch waarmee je tijdens een netwerkgesprek aan de slag kunt. Je leert jezelf profileren als deskundige op jouw gebied.

2. Jezelf met Linkedin (en evt. andere social media) onder de aandacht brengen van opdrachtgevers

 • we lopen door je persoonlijke profiel en bespreken wat verbeterd kan worden en hoe
 • we helpen je om een professioneel bedrijfsprofiel aan te maken
 • we leren je hoe je klanten vindt (en bindt!) met LinkedIn
 • we leren je hoe je je online netwerk snel en effectief vergroot
 • we leren je hoe je jezelf als professional online positioneert
 • samen met jou ontdekken we welke social media belangrijk zijn voor jouw doelgroep en hoe je deze beheert

4. Een klantenbestand opbouwen

 • we leren je hoe je een bestand opbouwt van potentiële klanten
 • we leren je hoe je contact onderhoudt met potentiële klanten
 • we leren je hoe je je klanten aan je bindt

Alle onderwerpen worden persoonlijk door Judith of Simône begeleid. Bij LinkedIn hoort een korte presentatie. Voor de gesprekken ben je van harte welkom op ons kantoor in Groenekan, maar ze kunnen desgewenst ook via Skype worden gevoerd. Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden. Wij leveren graag maatwerk, zodat jij precies krijgt wat je nodig hebt!

Interesse?
Neem contact met ons op via de contactpagina, of stuur een email naar: info@wegnaarsucces.nl Je kunt natuurlijk ook bellen, op (0346) 230016.


Judith SchoorlemmerJudith Schoorlemmer is een ervaren HR Specialist, Carriere- en Sollicitatiecoach. Ze is gespecialiseerd in LinkedIn voor ZZP'ers. ondernemers en werkzoekenden en geeft regelmatig workshops, webinars en trainingen. Ze is al vele jaren werkzaam met de arbeidsmarkt. Door haar werk als o.a. HR Manager, (e) Recruiter en Intercedente, heeft ze aan alle kanten van de tafel gezeten en weet ze heel goed waar ze over praat. Je kunt haar bereiken op info@wegnaarsucces.nl.

 

SimoneSimône Verlaan is werkzaam als Carrière- en sollicitatiecoach en mede-eigenaar van Weg naar Succes. Zij is deskundig in de begeleiding van ondernemers, waarin ze feilloos aanvoelt wat je precies nodig hebt op het gebied van personal branding. Ze heeft zich gespecialiseerd in personal branding en het ontwikkelen van zelfvertrouwen en overtuigingskracht. Haar motto is ‘je kunt pas de ander van jouw geschiktheid voor die opdracht overtuigen als je er zelf in gelooft èn dit onder woorden weet te brengen’.

 

 

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld