- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

De meeste mensen denken bij het woord 'community' al snel aan online en Social Media. Dit is op zich wel een terechte gedachte, want de online communities blijven snel groeien. Maar er is meer.

Al decennia lang verenigen mensen zich met uiteenlopende redenen. Bij sporten, zoals voetbal, hockey en golf, gaat het vaak niet alleen om de sport zelf. Naast het sporten besteden de leden van sportverenigingen vaak veel tijd aan activiteiten organiseren, bardiensten draaien, feesten organiseren en communicatie met andere leden, door middel van een 'sportkrantje'. Er ontstaat een 'community'.

Naast actieve sportverenigingen bestaan er ook verenigingen, die geboren worden vanuit hobby's. Denk dan bijvoorbeeld aan 'Gaming Communities', waar gamers samenkomen, verenigingen van vogelliefhebbers, autoliefhebbers, treinliefhebbers en fans van beroemdheden.

Deze offline communities worden vaak bezocht door heel diverse mensen, met heel diverse banen en achtergronden. Je kunt er dan ook diverse mensen leren kennen.

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld