- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Promotiemateriaal. Nog niet zo lang geleden was dit voorbehouden aan bedrijven die zichzelf beter zichtbaar wilden maken in de markt.

Tegenwoordig wordt ook van werkzoekenden verwacht dat ze zich in de markt zetten. Hoe doe je dat? Naast de -bijna gebaande- paden als vacaturebanken en Social Media, heb je nog een 3e categorie: promotiemateriaal! Dit heb je in zowel online, als offline varianten.

Online promotiemateriaal:

Bloggen. Mensen die bloggen, hebben meer kans op een baan. Als je blogt, kun je jezelf in de schijnwerpers zetten. Zo kun je bloggen via bekende blogleveranciers, zoals blogger.com. Hier kun je gratis een blog aanmaken waarin je mensen laat delen in jouw zoektocht naar een baan. Omdat Blogger.com eigendom is van Google, zul je hiermee hoog in de zoekresultaten verschijnen. Ook op de (gespecialiseerde) website www.sollicitatiehulp.org kun je bloggen over je zoektocht. Het voordeel hier is, dat je gratis advies krijgt, als je blogt!

Forum schrijven. Er bestaan diverse fora op het internet, waar je een profiel kunt aanmaken. Zo kun je meeschrijven over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld over het zoeken naar een baan. Een voorbeeld hiervan is www.carrieretijger.nl. Hier schrijven ook coaches mee, die je gratis en vrijblijvend een helpende hand bieden.

Youtube. Op www.youtube.com kun je een gratis account aanmaken, waar je video's van jezelf kunt uploaden. Het is heel gebruikersvriendelijk en je kunt het ook gebruiken als aanvulling op je blog. Ook Youtube is eigendom van Google, dus je eindigt als vanzelf hoog in de zoekmachines!

Website. Je kunt een persoonlijke website maken, waar je je blogs en/of video's en andere vormen van promotie aan koppelt. Er is veel software, gratis en betaald, verkrijgbaar op het internet, zoals bijvoorbeeld www.artisteer.com en Magic software. Ook bieden de meeste grote website hosts gratis software om een Wordpress of Joomla website te maken. 

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld