- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Waarom schrijven we eigenlijk een sollicitatiebrief? Een eerste kennismaking met een potentiële nieuwe werkgever is vrijwel altijd schriftelijk. Je moet kenbaar maken dat je graag bij dit bedrijf wilt werken en dat jij een goede aanwinst zou zijn voor het bedrijf. Om aan te tonen dat jouw werkervaring en kwalificaties voldoen aan de eisen die het bedrijf stelt, maak je een cv. Om aan te tonen dat jij ook als persoon uitermate geschikt bent voor die baan en het bedrijf, schrijf je een sollicitatiebrief.

Het schrijven van een sollicitatiebrief is niet voor iedereen weggelegd. Los van het feit dat je je schriftelijk heel goed moeten kunnen uitdrukken, is het ook van groot belang dat je brief er verzorgd en netjes uitziet.

De meest voorkomende fout die mensen maken in hun brief, is dat ze hun cv nog eens 'dunnetjes overdoen' in hun brief. Dat ze heel uitgebreid gaan vertellen waarom ze die en die baan hadden en waarom ze weggingen. En o ja, iedereen schrijft wel: 'ik ben een teamplayer' of 'ik denk heel geschikt te zijn om bij uw bedrijf te werken'. En zo kunnen we nog even doorgaan.

De belangrijkste tip die we kunnen geven is: verplaats je in de rol van de lezer van de brief. Als je dat uitgangspunt in elke regel van je brief doorvoert, kan het eigenlijk niet meer stuk.

Nu weten we wel, dat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan. En daarom hebben we nogal wat fases in deze stap uitgewerkt. Van de layout, tot de stijl van de sollicitatiebrief. Volg de pijlen en schrijf je eigen, aansprekende sollicitatiebrief!

   
   
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld