- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

In stap 3 van het carrière proces heb je een strategisch plan gemaakt. In dit plan heb je geschreven hoe je jezelf gaat profileren, zowel online als offline. Je hebt je strategie aangepast op de branche waarin jij wilt werken.

Wanneer blijkt dat je keer op keer wordt afgewezen, kan het goed zijn om je strategie eens goed onder de loep te nemen. Is deze strategie wel goed gekozen? Past de strategie wel echt bij 'jouw' branche, past die branche wel echt bij jou?

Deze vragen moet je jezelf stellen naar aanleiding van de evaluatie van alle afwijzingen die je binnen krijgt. Hieronder enkele voorbeelden van situaties waarin het goed is om je strategie aan te passen.

  1. Je krijgt vaak als reden dat jouw opleiding niet relevant genoeg is. Bekijk of er een (aanvullende) opleiding mogelijk is. Laat je bijscholen, zodat je de volgende keer wel voldoet aan die eis.
  2. Je krijgt vaak als reden dat jouw werkervaring niet relevant is. Dan zou het kunnen dat je het roer wilt omgooien. Kan een prima keuze zijn, maar verwacht niet van potentiële werkgevers dat zij jou verkiezen boven anderen die wel relevante ervaring hebben. Ga die ervaring dus opdoen! Bijvoorbeeld door een stage, werk/leerbaan of vrijwilligerswerk (in het weekend). Dan kun je bij een volgende sollicitatie aantonen dat je wel relevante ervaring hebt.
  3. Besteed je erg veel tijd aan het bijhouden van Social Media en gaat dit ten koste van je sollicitaties? Pas je strategie aan. Onderzoek of je profiel wel echt wordt bekeken door potentiële werkgevers. Want misschien is dit in jouw branche helemaal niet het geval. En dat scheelt je een hoop tijd, die je beter kunt besteden aan solliciteren.

En zo zijn er meer redenen om je strategie aan te passen. Bedenk altijd dat het hele proces dynamisch is. Pas de stappen zonodig tijdig aan!

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld