- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Feedback vragen is een heel belangrijk onderdeel van de evaluatie. Zonder feedback kun je simpelweg niet evalueren. En zonder evaluatie kun je niet leren van je afwijzingen en is de kans groot dat je steeds maar weer in hetzelfde kringetje blijft ronddraaien. Frustratie!

Hoe meer kandidaten er reageren op een vacature, hoe minder tijd er per kandidaat wordt uitgetrokken om een duidelijke reden van afwijzing te leveren. Jammer, want als sollicitant heb je tijd en energie gestoken in je sollicitatie. Het is niet meer dan normaal dat je een goede reden krijgt, zodat je verder kunt. Daar heb je recht op! 

Veel mensen vinden het vervelend om een Recruiter 'lastig te vallen' met vragen over de afwijzing. Dat is niet nodig. Een Recruiter is het gewend om vragen van sollicitanten te beantwoorden en doet dat ook met die van jou. Natuurlijk zijn hier wel enkele 'regels' van toepassing. Als je de volgende tips hanteert, zul je geen mensen lastig vallen en toch de voor jou nodige informatie ontvangen.

  1. Zorg dat je de juiste persoon aan de telefoon krijgt, dus degene die jouw sollicitatie heeft gelezen.
  2. Vraag netjes of je telefoontje even schikt en dat je graag enkele vragen wilt stellen.
  3. Wanneer blijkt dat de Recruiter geen tijd voor je heeft, vraag dan wanneer je terug mag bellen.
  4. Maak duidelijk dat je wilt leren van deze afwijzing, zodat je bij een volgende sollicitatie meer kans maakt.
  5. Bel alleen als je echt niet weet wat de reden van afwijzing is. Als je niet op de functie eisen past, heb je hier je reden al te pakken. 
  6. Vraag of de Recruiter nog tips voor je heeft, om het de volgende keer beter te doen.

Je zult merken dat het steeds gemakkelijker wordt om feedback te vragen. Je merkt dat Recruiters (of bedrijven) best de tijd willen nemen om jou te voorzien van volledige informatie. Maar net zoals zij jou moeten respecteren in jouw zoektocht naar een baan, moet jij hun respecteren in de drukte van hun agenda.

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld