Heb jij nog plezier in je baan? Doe de test!

Ga jij met plezier naar je werk? Kom je tevreden thuis aan het eind van een werkdag, heb je na het weekend weer zin om de nieuwe werkweek te beginnen en pak je ook na een vakantie de draad met goede moed weer op?

Hierbij gaat het om je gevoel, en die is een belangrijke indicator als het gaat om te beoordelen of jouw werk nog wel bij je past. Maar hoe zou je dat concreter kunnen maken? Als je enige twijfel of onrust ervaart bij het nadenken over bovenstaande vragen, dan is het wellicht goed om je huidige baan eens onder de loep te nemen. Wat zijn de positieve kanten van je werk? En wat staat je tegen? Het is goed om eens de balans op te maken. Om je hierbij te helpen hebben we onderstaande vragenlijst voor je ontwikkeld om je op weg te helpen.

We hopen dat het leidt tot wat nieuwe inzichten. En wil je daar eens een gesprek over of wil je er nu echt mee aan de slag om je carrière een boost te geven? Neem dan even contact op voor een vrijblijvend gesprek en/of advies.

Wat maakt werk eigenlijk leuk?
Met onderstaande vragen kun je toetsen in hoeverre jouw werk voldoet aan de criteria die worden beschouwd als de belangrijkste elementen* die werk waardevol maken. Dat zegt nog niets over jouw eigen gevoel hierbij. Alleen jij kunt bepalen of jouw werk nog leuk is of niet. Maar deze vragen, en de uitkomsten, kunnen je in ieder geval aan het denken zetten. En als je er, mede door deze test, achter zou komen dat het slecht is gesteld met je werkplezier, dan kun je vervolgens een keuze maken om hier wat aan te doen. Proberen je baan leuker te maken, door, mogelijk met behulp van je leidinggevende, je werk aan te passen. En lukt dat niet, dan is het wellicht tijd voor een nieuwe baan. En ook hierbij kan deze test je helpen, met de verkregen inzichten is het makkelijker om een gerichte keuze te maken. Je weet immers beter wat je nodig hebt.


*Deze vragen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de ervaring van de auteur, maar zijn desondanks nadrukkelijk slechts bedoeld voor het geven van een indicatie.

Maak je eigen enquête voor feedback van gebruikers 

 

Hoe heb je gescoord in “Heb jij nog plezier in je werk?

Tussen de 80 en 100% (22-28 punten)

Je hebt het goed voor elkaar! Je werk past bij je, het geeft je voldoende bevrediging op de punten die er voor jou toe doen. Let wel, dit is een momentopname, houd de vinger aan de pols, wat nu past hoeft dat over een jaar niet meer te doen. Tijdig signaleren betekent dat je er nog op tijd bij bent om dit aan te pakken.

Tussen de 50 en 80% (15-22 punten)

Het lijkt nog aardig te gaan op je werk. Er is geen reden om acuut op zoek te gaan naar iets anders. Maar aandacht is wel geboden. Op welke vragen scoorde je het laagst? Indien je er voor kiest om in je huidige baan te blijven werken, kijk dan of je in ieder geval op deze punten verbetering kunt bewerkstelligen. Misschien kun je zelf een oplossing bedenken, maar ook een gesprek met je leidinggevende kan hierbij helpen. Maar wellicht wordt het ook tijd om op zoek te gaan naar iets anders. Wil je hier advies over of eens over sparren? Bel of mail ons, we denken graag met je mee en geven een eerlijk advies. En wil je daadwerkelijk hulp bij het verbeteren van je huidige werk of het zoeken naar een andere baan dan staan wij voor je klaar! 

Minder dan 50% (< 15 punten)

Verbaast deze score je of is het een bevestiging van wat je al dacht? Deze baan lijkt niet goed bij jou te passen en lijkt zeker op lange termijn niet goed voor je te zijn. Werk aan de winkel dus! Zijn er mogelijkheden om je werk aan te passen? Zo niet, dan is het tijd om om je heen te kijken. Wellicht zijn er mogelijkheden bij je huidige werkgever, of is het tijd om serieus op zoek te gaan naar ander werk. Wil je hulp bij, of eerst wat vrijblijvend advies? Wij staan voor je klaar!

 

 

Hulp nodig of eerst een vrijblijvend advies?

Mail ons op info@wegnaarsucces.nl of bel: (0346) 230016. Je kunt ook je vraag en gegevens achterlaten op de contactpagina, dan nemen wij zo snel mogelijk even contact op.

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld