- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Werk jij om te leven, of leef je om te werken?

vrouwenballenindeluchtGirl power

Wist je al dat het aantal werkende vrouwen de afgelopen tien jaar sterk is toegenomen? Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd. (Lees hier de resultaten van het onderzoek) Dat is goed nieuws! Want wij wisten toch al lang, dat vrouwen veel efficiënter werken, flexibeler zijn, hogere kwaliteit van werk leveren dan mannen… eh, nu sla ik een beetje door. Goed dan. Terug naar het onderzoek.

Werken is het probleem niet

Nee. Want natuurlijk weet iedereen dat vrouwen net zulk goed werk leveren als mannen. Maar het gaat erom, dat vrouwen zoveel ballen in de lucht willen houden, dat er (net te) vaak eentje sneuvelt. En dan vinden we dat we falen, want die balletjes zijn zo zwaar toch niet? Nou, vraag jij maar eens aan je hardwerkende echtgenoot, of hij naast zijn werk ook elke dag een gezonde maaltijd wil koken, verantwoorde boodschappen wil doen en o ja, ook nog even al die ouderacties op school voor zijn rekening neemt. Wedden dat er bij hem ook wat balletjes sneuvelen?

Een paar tips!

Wij vrouwen willen teveel! Te vaak en te goed! Natuurlijk kunnen wij net zo goed werken als onze ambitieuze wederhelften. Maar hou de volgende tips in mind…

  • Kies werk dat je leuk vindt. Dat is echt te vinden en kost je veel minder energie dan vervelend werk doen.
  • Accepteer dat niet alles perfect kan. Misschien werkte je vroeger dagelijks tot 19.00 uur door, nu moeten de kindjes eten. En jij trouwens ook. Pak desnoods ’s avonds je laptop nog even om die vergadering voor te bereiden.
  • Wees eerlijk, ook op je werk. Neem geen klussen aan die je er eigenlijk niet bij kunt hebben.
  • Neem af en toe een dag vrij als de kinderen op school zitten. Even wat ‘me’-time met jezelf doorbrengen doet wonderen!
  • Verdeel de taken; manlief kan best 2x per week een lekker maaltijd op tafel zetten. En ach, al is het steeds weer pizza… is dat nu zo erg?
  • Neem een hulp in de huishouding aan, als het maar even kan. Heerlijk, om niet meer in je vrije tijd te hoeven soppen!
  • Plan, ook op je werk, ontspanningstijd in je agenda. Even helemaal niks. Al is het maar 10 minuutjes… wedden dat dat prima kan?

Een mooie balans

En zo blijft het leuk. Want hé, wij vrouwen willen veel, maar snappen best dat niet alles kan. Toch? Geniet van je werk, je kunt er gelukkig van worden! Maar dan moet je wel alle balletjes in de lucht houden…

Merk je dat je toch dagelijks ballen laat vallen? Dat de combinatie van werk en andere taken je teveel dreigt te worden? Vraag om hulp! Onze mindfulnesscoach Simone Verlaan helpt jou graag weer 'terug op de rails'. Hier vind je meer informatie over Simone en haar werk: www.simoneverlaancoaching.nl. Ook in ons Meetingpoint is Simone vaak te vinden: Klik hier om haar profiel te bekijken.

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld