- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Een baan als uitzendkracht is zo gek nog niet

uitzendwerkCijfers uit onderzoek
Uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag heeft gepubliceerd blijkt dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten flink toeneemt. En dat is goed nieuws. Lees hier het hele artikel.

Uitzendwerk is fun
De meeste mensen verkiezen een vaste baan boven een baan via het uitzendbureau. Zekerheid boven alles. Maar, werken via een uitzendbureau is zo gek nog niet. Het kan je veel bieden, zeker wanneer je nog niet zo goed weet wat je wilt doen.

Ik heb wat voordelen van uitzendwerk voor je op een rijtje gezet:

  • Via een uitzendbureau is de sollicitatieprocedure vaak veel korter, je kunt snel starten met je nieuwe baan.
  • Je bent in dienst bij het uitzendbureau en loopt hiermee weinig risico op financiële onzekerheid.
  • Je krijgt de kans om meerdere bedrijven te leren kennen.
  • Naast je collega’s bij het bedrijf waar je werkt, leer je ook andere uitzendkrachten via het uitzendbureau kennen, je vergroot je netwerk.
  • Je kunt via een uitzendbureau gemakkelijk eerst even ‘proeven’ van een baan, om snel een switch te maken als het je niet bevalt. Zo kun je op je gemak ontdekken wat jouw droombaan is.
  • Over het algemeen is het salaris van een uitzendkracht ongeveer gelijk aan het salaris van een vergelijkbare functie in loondienst bij het bedrijf waar je werkt.

Geen proeftijd
En wist je al dat je na een uitzendperiode geen proeftijd meer hebt, als je een contract van het bedrijf krijgt aangeboden? Dat scheelt je weer even peentjes zweten!

Probeer het eens, er zijn mensen die zweren bij uitzendwerk, ze willen niet anders meer!

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld