- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Solliciteren per email, hoe gaat dat ook alweer?

emailsolliciterenTegenwoordig hebben veel bedrijven en w&s bureaus van die mooie online tools waarmee je kunt solliciteren. Handig! Je klikt op de button 'Solliciteren' en je krijgt een formulier te zien, dat je gemakkelijk kunt invullen. CV en sollicitatiebrief uploaden en klaar!

Maar, er zijn ook nog steeds heel veel bedrijven die niet beschikken over deze (mooie, maar dure) software. En bij deze bedrijven solliciteer je dus gewoon nog steeds via email. En hier gaat het nogal eens fout.

Toen ik werkte als HR Manager, liep mijn emailbox regelmatig vol met sollicitaties. De ene nog gekker of saaier dan de andere. En weer andere kon ik niet eens openen. Bleek dat solliciteren via email nog niet voor iedereen zo makkelijk is.

Een paar tips!

  • Gebruik een 'normaal' emailadres. Geen gekke aliassen, als 'tijgertje453@hotmail.com', of 'brekebeentje23@gmail.com'. (en zo kan ik nog wel even doorgaan). Maak een emailadres aan met je eigen naam. Als die niet meer beschikbaar is, ga je cijfers gebruiken. Maar alleen als het nodig is!
  • Mail niet vanuit een andere werkgever. Ook als je nog een baan hebt, solliciteer je niet met als afzender je huidige werkgever. Dat staat niet netjes naar je huidige werkgever en je loopt het risico dat hij erachter komt. En je kunt niet reageren als je thuis bent.
  • Gebruik de 'onderwerp regel' voor de tekst: Sollicitatie naar de vacature van...'. (Dus niet iets in de trant van: "Directie secretaresse".) De ontvanger moet direct weten dat het gaat om een sollicitatie, zodat de email direct in de juiste 'map' verplaatst kan worden.
  • Geen cc's naar allerlei andere emailadressen graag. Alleen een afzender en een ontvanger.
  • Als bijlagen voeg je de sollicitatiebrief en het CV bij. Het liefst allebei in Word, zodat de documenten bewerkbaar zijn.
  •  In het tekstvak schrijf je alleen de tekst:"

Geachte heer, mevrouw....,

Bij dit bericht stuur ik u mijn sollicitatie naar de vacature van .... / mijn open sollicitatie naar een passende functie in uw organisatie.

In de bijlagen vind u mijn sollicitatiebrief en CV.

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u mij snel bereiken op (..) .......

Hartelijke groet,

Naam

Adres

Postcode en woonplaats

Emailadres"

  • Om het echt mooi te maken kun je je handtekening inscannen en er een afbeelding van maken. Die plak je onder je sollicitatiebrief. Dat ziet er gelikt uit!

Op deze manier maak je je sollicitatie per email professioneel en representatief.

Succes met solliciteren!

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld