- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Hoe houdt jij je goede voornemens wel vol?

knallende champagneflesZo houdt je je goede voornemens wel vol

Afvallen, minder stressen, gezonder eten en sporten. Zomaar een paar goede voornemens. Maar wist je dat meer dan 70% van de mensen geen goede voornemens meer heeft? (Lees hier het hele artikel). De meesten houden hun voornemens namelijk toch niet langer vol dan een week. Maar als je anders met je voornemens om gaat, kunnen ze wel lukken. Maak goede voornemens. Maar doe het met mate. Kies er een of twee uit, alleen degenen waar je echt energie van krijgt. En ga daar dan ook voor.

Ik heb een paar tips om je te helpen.

  • Ga met je voornemens om alsof het doelen zijn. Maak ze haalbaar, meetbaar en realistisch. Zet er dus een tijdlijn bij.
  • ‘Hak’ je einddoel in kleine stukjes. Streef niet naar een nieuwe baan in december. Maar neem je voor om in februari 2 sollicitatiegesprekken te hebben gehad. En in maart 4. Enzovoort. Dat maakt je zoektocht een stuk overzichtelijker.
  • Houd het beperkt (kies er een of twee uit)
  • Praat met anderen over je voornemens. Als meer mensen weten van jouw voornemens, dan neem je ze zelf ook serieuzer.
  • Bedenk ook wie je hierbij om hulp kunt vragen (en bedenk hierbij dat hulp vragen een kracht is, geen zwakte!)
  • Meet regelmatig of je nog ‘op koers’ bent. Als je 1 sollicitatiebrief verstuurt in 2 maanden, kom je echt niet aan je doel van 2 gesprekken in februari.
  • Stuur je plannen tijdig bij. Ontdek je eind januari dat die 2 gesprekken niet gaan lukken? Ga dan meer solliciteren, besteed meer tijd aan het zoeken naar vacatures.
  • Maak het niet te zwaar. Je bent maar een mens. Als je eerste voornemen niet uit komt, zet dan je schouders eronder. Je volgende voornemen ga je halen!

Wat zijn jouw goede voornemens?

Voornemens zijn leuk. Ze helpen je om jezelf te ontwikkelen en echt stappen te maken. Maar doe het wel goed. En dat is meestal geen haastige spoed.

Enne, onze goede voornemens voor 2016? Misschien wel het mooiste voornemen in onze ogen (en onze wens voor jullie) is om dit jaar een open en nieuwsgierige blik te hebben (dit is een basishouding van Mindfulness!), te genieten van het moois wat zicht voordoet en vooral de kansen te zien die op je pad komen.

Daarnaast hebben wij ons voorgenomen om in augustus minimaal 2 bedrijven als klant te verwelkomen. Dat is haalbaar, mits we er regelmatig aan werken. We heb alle voorbereidingen al in de agenda staan. Spannend! Wat zijn jouw goede voornemens? Zet ze in een reactie, dan heb je op 31 december nog wat te checken…

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld