- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Met deze 7 tips wordt jij ook warm aanbevolen op LinkedIn!

aanbeveling op linkedinZie je ze ook wel eens voorbij komen? Die mooie profielen op LinkedIn, die vol staan met aanbevelingsteksten van anderen? Aanbevelingen zijn referenties, die je aan een contact kunt geven op LinkedIn. Bijvoorbeeld aan een oud-collega. Een tikkeltje jaloersmakend zijn die vele referenties wel. Want dat wil je zelf ook wel. En dat kan nu. Want jij kunt ook zo’n mooie lijst van referenties ‘verzamelen’. En om dat voor elkaar te krijgen, hebben we 7 tips voor je.

  1. Zorg ervoor, dat je eerst je profiel helemaal klaar hebt. Je hele CV moet erin staan, voordat je gaat starten met aanbevelingen geven en krijgen.
  2. Lees eerst eens wat aanbevelingen van anderen, zodat je weet wat de bedoeling is. Lees hier bijvoorbeeld mijn aanbevelingen.
  3. Begin altijd met geven. Zoek gewaardeerde (oud) collega’s uit en geef ze een hartverwarmende aanbeveling. Dit doe je, door in hun profiel te klikken op het kleine pijltje naast de blauwe knop ‘Bericht verzenden’. Hier kun je kiezen voor ‘Aanbevelen’ en de rest wijst zich vanzelf.
  4. Let erop, dat je de juiste werkgever kiest, die past bij de aanbeveling die jij geeft! De aanbevelingen worden in een profiel per werkgever getoond namelijk.
  5. Let hierbij op zakelijk taalgebruik en relevantie. Je geeft je skileraar vast graag een aanbeveling over zijn skikunsten, maar die zijn meestal niet zo relevant voor zijn loopbaan in de ICT.
  6. Probeer in een korte samenvatting iemand te prijzen voor zijn of haar werk en de bijdrage die hij of zij leverde aan de organisatie waar jullie werkten. Geen ellenlange epistels!
  7. Als je weet dat een oude klant, of collega, of baas, heel tevreden was met jou, vraag dan nu gerust om een aanbeveling. Dat doen mensen graag en het helpt jou enorm.

Hoe meer goede, relevante aanbevelingen je hebt, hoe beter dit is voor je netwerk. Er zijn zelfs recruiters die alleen maar zoeken tussen profielen met enkele aanbevelingen. Zie de aanbevelingen als referenties, die voor iedereen zichtbaar zijn. En zeg nu zelf, een betere reclame voor jezelf kun je niet krijgen, toch? Succes met aanbevelen!

 

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld