- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

De lente; beste tijd om te solliciteren!

lente1Het is lente!
Het is officieel lente! En heel veel mensen veranderen in deze periode, waarin de natuur ontwaakt na de koude, slaperige winter. En die veranderingen kun je gebruiken. Want ze helpen je om een baan te krijgen. In de lente ontwaakt de natuur. En jij bent onderdeel van die natuur. Jouw lichaam ‘ontwaakt’ ook. Herken je de signalen?

  • Met het lengen van de dagen gaat jouw bioritme veranderen. Langzaamaan heb je minder slaap nodig en krijg je meer energie. Gebruik die energie om actiever te netwerken en te zoeken naar een baan.
  • In de lente worden jonge dieren geboren en hoe lief zijn al die kleine lammetjes en kuikentjes… door het vasthouden en bewonderen van deze schattige diertjes wordt er bij jou een stofje aangemaakt, endorfine, waardoor je meer gaat stralen. Mag je op sollicitatiegesprek? Rij eerst even langs die kinderboerderij!
  • De tijd van de tulpen breekt weer aan. Zet je huis vol met deze heerlijke geluksbrengers. Van bloemen wordt je vrolijk en krijg je nieuwe energie. En dat kun je gebruiken als je een baan zoekt.
  • Eigenlijk hoef je je wekker niet meer te zetten. De prachtige zangkoren van vogels, in de vroege ochtenduren, zorgen ervoor dat jij met een glimlach op je gezicht ontwaakt. En ineens heb je veel meer zin om uit je bed te springen. En te gaan netwerken!
  • De tijd van zware stampotten en vette jus is voorbij. Richt je op de salades en heerlijke verse vis, dat bevordert je gezondheid en vialiteit en dat zie je aan je uiterlijk. Je begint te stralen en dat is goed voor je zelfvertrouwen!
  • Doe jij aan de grote voorjaarsschoonmaak? Heel goed. Door het opruimen van je huis komt er ook ruimte vrij in je hoofd. En waar kun je die ruimte voor gebruiken? Juist, voor je zoektocht naar die baan. Want je hebt er weer zin in.
  • Bedenk dat ook Recruiters meer energie hebben in de lente. En dat ze vaak iets meer genegen zijn om wat extra tijd te besteden aan een goede sollicitatiebrief. Maak hier gebruik van!

In de lente vindt je sneller een baan
Maak gebruik van de jaargetijden, juist als je zoekende bent. Elk jaargetijde geeft je zoveel nieuwe inzichten en voordelen. Persoonlijk heeft de lente mijn grote voorkeur. Het lijkt wel alsof de hele wereld er in de lente een beetje mooier uit ziet. Ik proef, ruik, zie en hoor de lente. Ik lach meer en wordt actiever. En jij?

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld