- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

5 Redenen waarom de 'duizendpoot' geen kans maakt op LinkedIn (en tips hoe het wel moet)

duizendpootHeb jij in je LinkedIn profiel staan dat je een administratieve 'duizendpoot' bent? Of misschien 'Breed inzetbaar'? Of 'Van alle markten thuis'? Dan zul je merken dat je niet vaak wordt benaderd door een Recruiter. En je zult ook merken dat er niet zo heel veel mensen zijn die jouw profiel bekijken. Of je uitnodigen om te linken. Hoe actief je zelf ook bent, je krijgt het niet voor elkaar om veel aandacht te trekken.

Veel mensen durven zich niet te focussen, omdat ze bang zijn dat ze banen 'missen'. Hierbij wordt er niet aan gedacht, dat die breed inzetbare en 'algemene' mensen vaak worden overgeslagen. Omdat niet snel genoeg duidelijk wordt wat ze te bieden hebben. Maar, er is goed nieuws voor je. Want je kunt er zelf wat aan doen!

  • Probeer jezelf te verplaatsen in de schoenen van een werkgever. Hij zoekt een inkoper. Hij wil het liefst de beste inkoper in de markt. Wil hij dan iemand die heel veel andere dingen kan en o ja, ook inkoop? Of wil hij liever iemand die een kei is in inkoop, omdat hij dit vak al jaren doet? Juist. Het laatste dus.
  • Recruiters zoeken naar kandidaten op trefwoorden. De kans dat zij 'duizendpoot' als trefwoord gebruiken, is heel erg klein. En dus word jij niet gevonden. En die specifieke inkoper wel. Gebruik trefwoorden waar ze op zoeken! Bijvoorbeeld: 'Inkoop', 'commerciële binnendienst' en 'purchase'.
  • Als jij in je headline of in je samenvatting aangeeft dat je 'van alles' kan, of 'van alle markten thuis bent', dan komen die woorden hoogstwaarschijnlijk niet terug in je werkverleden. Zorg ervoor dat je profiel consistent is en dat de belangrijkste woorden minimaal 7x terugkomen in je profiel.
  • Laat niets te raden over. Een recruiter wil niet hoeven zoeken naar hetgeen jij te bieden hebt. Hij wil in één oogopslag zien wat jij kunt. Wees dus to the point en duidelijk. Schrijf de titel van de functie die jij zoekt. En schrijf wat jij een werkgever te bieden hebt. Concreet. Lees hier meer over een commerciële samenvatting.
  • Bescheidenheid is een deugd, maar hept je niet altijd verder. Verkoop jezelf. Weet waar je goed in bent en laat dit ook weten! Wees dus duidelijk en formuleer jouw talenten eerlijk en duidelijk.

De tijd van 'algemene medewerkers' en 'breed inzetbare' mensen is voorbij. Nu komen de specialisten aan de beurt. En specialismes zitten in een klein hoekje. Ben jij administratief medewerker en toevallig heel goed in de Nederlandse taal? Dan heb je hier al een talent te pakken! Verwerk dit in je profiel. Of misschien ben jij wel een expert geworden in debiteuren- en crediteurenadministratie. Ook dat kan een specialiteit zijn.

Succes met focussen!

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld