- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Solliciteren en ouder dan 50? Nou en?

solliciteren voor 50 plussers'Ik moet/wil op zoek naar een nieuwe/andere baan. Maar met mijn leeftijd is dat wel héél lastig! Ze zitten ècht niet meer op mij te wachten.'

Herkenbaar? Wat kun je zelf doen om je kansen te vergroten? En wat moet je laten?

Dont's

  • Jezelf steeds maar voorhouden dat je toch wordt afgewezen vanwege je leeftijd. Of het nou klopt of niet, je komt met deze gedachte geen steek verder. Wat zou wel kunnen helpen? Bijvoorbeeld door te bedenken waarom je leeftijd een voordeel zou kunnen zijn, zoals dat je snel bent ingewerkt, of dat je een vraagbaak kunt zijn voor collega’s. Als je jezelf bewust bent van de voordelen zul je daar ook sneller anderen van kunnen overtuigen. 
  • Je druk maken over de bedrijven, HR-managers of de arbeidsmarkt in zijn algemeenheid die ervoor zorgen dat ouderen minder snel aan de slag komen. Ook hierbij geldt, of het nou waar is of niet, je hier over opwinden leidt tot niets en is dus verspilde energie
  • Jezelf steeds maar klein maken door je te richten op wat je niet kunt, waar je geen ervaring mee hebt of niet voor bent opgeleid.

Do’s

  • Richt je op wat je wel kunt en waar jij je in onderscheidt. Lastig? Kijk hier eens naar de tests op onze site, en als je het moeilijk vind om de uitkomsten van dergelijke tests om te zetten te vertalen in wat je er mee kunt in sollicitaties, ga dan eens een uurtje met Judith of mij om de tafel. Wedden dat wij je hier een stuk verder mee kunnen helpen?
  • Breng je ervaring in kaart. Je hebt vast een schat aan ervaring op allerlei terreinen en hebt daar veel van geleerd. Dat betekent veel werkervaring en levenservaring. Misschien in eerste oogopslag niet allemaal relevant, maar de kunst is om dit te vertalen naar relevante punten die je kunnen helpen om jezelf te verkopen.
  • Verdiep je in de moderne manier van solliciteren. LinkedIn, CV, het schrijven van sollicitatiebrieven, netwerken… Wij geven regelmatig gratis webinars op deze onderwerpen. Doe er je voordeel mee. Meegaan in de huidige tijd is noodzakelijk om weer aan de slag te gaan.

Staar je niet blind op je leeftijd. Ga aan de slag!

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld