- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Heb jij al een goede profielfoto op je CV? 5 Tips!

profielfotoWel of geen foto?
Tot pakweg 5 jaar geleden plaatste bijna niemand een foto op zijn CV. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als HR Manager heel soms een CV in handen kreeg, waar een foto op stond. En dat vond ik zo leuk! Die mensen hadden een streepje voor bij mij. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om een goede foto te plaatsen op je CV. En dat is ook logisch. Want een afbeelding blijft altijd beter 'hangen' dan tekst. Maar zorg er wel voor, dat je goed voor de dag komt met een foto op je CV. Een verkeerde foto kan namelijk ook tegen je werken. En dan heb je meteen een achterstand te pakken.

Een paar tips
Om een goede indruk te maken met een foto op je CV, heb ik de volgende 5 tips voor je:

  • Gebruik een foto die nog goed lijkt, recent dus. 
  • Knip bij voorkeur niet je eigen hoofd uit een grote foto. Soms kan het wel, maar vaak ziet het er niet echt mooi uit.
  • Een goede pasfoto, gemaakt door een fotograaf, voldoet altijd. Maar een zorgvuldig gemaakte foto met een goede smartphone mag ook.
  • Als je echt wilt opvallen, kies dan voor een leuke, spontane foto, bijvoorbeeld buiten. Je gezicht moet er wel goed op staan!
  • Gebruik een goede foto voor al je profielen op social media. Dan ben je snel te herkennen!

Bekijk je foto kritisch en opvallen
Denk na over je foto en vraag meningen van anderen. Let op je houding op een foto. Met je armen over elkaar staan ziet er gesloten en soms defensief uit. Open armen komen vriendelijk en uitnodigend over. Een ex-werkgever van mij, het bedrijf RAET, heeft even geleden een leuke actie gedaan. Alle medewerkers mochten een profielfoto laten maken, die door IT mensen van RAET werden bewerkt. Zo leek het net, of de mensen op de profielfoto's een draaiende bol in hun open armen hadden. Hier zie je een voorbeeld van die foto's: https://nl.linkedin.com/in/mjainandunsing. Als je echt wilt opvallen, kies je zo'n foto uit. Kies een object uit dat past bij jouw ervaring en expertise en jouw profielfoto is een topper! 

Wij kunnen je ook helpen met zo'n leuke, bewerkte foto. Stuur bij interesse even een e-mail naar: info@wegnaarsucces.nl. Succes met jouw profielfoto!

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld