- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Een infographic CV is ook een CV. Maar dan net even anders!

Infographic CV'sWat is dat eigenlijk?
Als ik de term 'infographic CV' laat vallen, krijg ik steevast vragende gezichten. Vrijwel niemand weet wat dat nu is, een infographic CV. Maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Een infographic CV is een CV, dat wordt uitgedrukt in beelden en kleuren, ipv tekst. Afbeeldingen worden over het algemeen veel beter bekeken dan grote stukken tekst. En omdat een infographic CV relatief weinig tekst bevat, wordt hij meestal beter bekeken dan een 'gewoon' tekst CV. Kortom, met een infographic CV kun je je nog beter onderscheiden van jouw concurrenten!

Voor iedereen?
In theorie kan iedereen een infographic CV (laten) maken. Maar, door de eigenschappen van een infographic CV, raad ik niet al onze klanten een dergelijk CV aan. Een infographic CV is meestal korter dan een tekst CV. Dat is mogelijk, vanwege de afbeeldingen. Maar dat betekent dus ook, dat je keuzes moet maken in de informatie die je deelt. Waar je bijvoorbeeld in je tekst CV aandacht schenkt aan al jouw 10 competenties, doe je dat in een infographic CV meestal met slechts 3 of 4 competenties. Meer kunnen er niet op. En hetzelfde geldt voor je werkervaring en opleidingen. Alles is beknopter. Vooral visuele branches, zoals reclame, sales, marketing en vormgeving zijn bij uitstek geschikt voor een infographic CV. Voor functies bij de overheid en in de Zorg wordt nog steeds veel prijs gesteld op tekst CV's, die veel informatie geven. En een infographic CV is het allermooist wanneer je CV op één pagina past.

Do's & dont's
Ik zie veel infographic CV's voorbij komen, die het nèt niet zijn. En dat is jammer, want dan werkt het tegen je. Ik heb een paar tips!

  • Gebruik professionele software om een infographic CV te maken, of laat hem maken door een professional. Als je het doet, doe het dan goed! Niet gaan fröbelen met Word dus... Hier kun je bijvoorbeeld zelf mooie infographic CV's maken: https://magic.piktochart.com
  • Bepaal eerst welke informatie onmisbaar is en werk zo verder. Hoe beknopter, hoe beter! En dat is vaak wel even puzzelen...
  • Gebruik kleuren die bij jou passen. En maak er geen kleurenkermis van, dat leidt alleen maar af.
  • Een infographic CV is meestal een pdf of jpg formaat. Zorg er dus voor, dat je links klikbaar maakt (dat kan in pdf), of dat je de hele link uitschrijft. 
  • Gebruik een infographic CV in jpg formaat voor online profilering en pdf voor afdrukken op papier. 

Onze infographics
Speciaal voor Weg naar Succes heeft Anne-Marie Jansen, Visual CV Artist bij Visueel CV, 4 mooie ontwerpen gemaakt van infographic CV's. Deze exemplaren zijn online bij ons te bestellen. Bij elk ontwerp zie je een invulformulier, waarop je precies kunt invullen welke informatie jij op je infographic CV wilt zien. Hier kun je de infographic CV's vinden. En we helpen je graag met vragen! Heel veel succes met jouw mooie infographic CV!

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld