- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Frustratie; eruit gooien of inslikken?

frustratiemetlogoWat is frustratie?
Iedereen kent het wel. Je bent al lang op zoek naar een nieuwe baan. En het wil niet lukken. je wordt niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, of na het gesprek kom je maar niet verder. En om je heen lijkt iedereen steeds sneller een baan te vinden. Doe jij iets niet goed? Ben je te oud? Te jong? Doen de anderen iets beter? Je weet het niet. En voor je het weet wordt je overvallen door frustratie. Frustratie is een vorm van emotie die vaak wordt omschreven als een zeer onaangenaam gevoel. Iemand die gefrustreerd is voelt zich veelal geïrriteerd of teleurgesteld. Frustratie ontstaat wanneer men het gevoel krijgt dat iets niet gaat zoals men het wil. 

En nu?
Tja en als de frustratie eenmaal toeslaat, is het lastig om hiermee om te gaan. En dat veel mensen hiermee kampen, dat is goed te zien op social media. Social media worden vaak gebruikt voor iets waar ze niet geschikt voor zijn; het uiten van je frustratie. Logisch is het misschien wel. Soms vormt de frustratie echt een belemmering om met nieuwe energie verder te solliciteren. En dan kunnen social media een uitlaatklep zijn om die frustratie kwijt te raken en verder te kunnen. Maar handig is het niet. Want jouw frustratie ligt nu op straat. En de hele wereld kan er naar kijken. Ook die Recruiter, die op zoek is naar een kandidaat zoals jij. En het lastige van social media is, dat je berichten er niet zo gemakkelijk af haalt, als erop zet. Maar wat dan? Ik heb een paar tips voor je:

  • Voel je frustratie opkomen? Raak je steeds teleurgestelder bij elke afwijzing? Sta hierbij stil. Merk op dat het iets met je doet, wees zelfbewust. Benoem je frustratie.
  • Neem een adempauze en denk na. Als iets niet gaat zoals jij wilt, is er meestal wel iets aan te doen. Als je dit zelf niet lukt, schakel dan hulp in. Misschien kun je jezelf verbeteren met je CV, of in je sollicitatiebrief, of op je LinkedIn profiel?
  • Ga niet meteen social media opzoeken om je frustratie vorm te geven. Jij wilt het van je af schrijven, maar niemand zit te wachten op negatieve berichten. Mensen zoeken juist motivatie en positiviteit!
  • Zoek een andere methode om je frustratie kwijt te raken. Ga bewegen, ga naar buiten en ga sporten. Dat helpt veel meer dan blijven piekeren.
  • Moet je je frustratie echt uiten? Praat er met iemand over. Probeer de kern te raken van je frustratie, zo leer je ermee om te gaan.
  • Zet de frustratie van je af, voordat je verder gaat. je zult zien dat je je anders 'gedraagt' dan voorheen. Frustratie is geen belemmering meer.

Dus; eruit gooien, of inslikken?
En om terug te komen op de titel van mijn blog, frustrate moet je niet inslikken. Dan blijft het 'broeien'. En als er nieuwe frustrate bijkomt, gaat het escaleren. Je wordt ziek, of cynisch. En beiden werken faliekant tegen je! Je moet frustratie dus wel degelijk kwijtraken. Maar doe dat op een goede manier. Social media is geen oplossing voor jouw frustratie. Je krijgt er absoluut spijt van, maar je kunt jouw berichten nooit meer helemaal verwijderen. 

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld