- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Help! LinkedIn is veranderd!

ongelukkigLinkedIn is vernieuwd
We weten al even dat het eraan zat te komen, maar nu is het dan toch zover. LinkedIn heeft een nieuwe lay-out. En niet zomaar een iets aangepaste versie, nee, alles lijkt wel op de schop gegaan te zijn. Alles ziet er anders uit, diverse functionaliteiten zijn weg of verplaatst en je zoekt je een ongeluk naar 'jouw bekende' onderdelen. Misschien denk je na 5 minuten dat dit het niet gaat worden en je sluit LinkedIn af. Niet doen, want het valt allemaal best mee.

Niks nieuws onder de zon
Ik krijg dagelijks vragen over de nieuwe lay-out van LinkedIn. Mensen zijn het overzicht kwijt en voelen zich helemaal niet thuis in het nieuwe jasje. En dat kan ik me goed voorstellen, want LinkedIn ziet er heel anders uit. Eén troost; er is in feite niet zo heel veel veranderd. Onder de motorkap dan. Want bijna alle functionaliteiten zijn er nog en je kunt ze ook nog gebruiken. Ze staan alleen vaak op een andere plaats. En dat is even zoeken. Niet iedereen heeft de nieuwe lay-out al, want LinkedIn rolt de wijzigingen rustig uit. Maar steeds meer mensen kregen, of krijgen vandaag of morgen, 'ineens' een ander LinkedIn voor hun neus. Geen paniek, het komt goed! Het went, echt. En sneller dan je in eerste instantie denkt.

Overzicht
Om je alvast een stukje op weg te helpen in de nieuwe lay-out, heb ik een paar belangrijke veranderingen voor je op een rijtje gezet;

 

1                   

Je samenvatting. Dit belangrijke onderdeel kun je nu invullen bij je introductie. Als je op het (bewerkings) potloodje naast je profielfoto klikt en je scrollt een stukje naar beneden, zie je daar de editor voor je samenvatting. 

 

 
 2  

URL van je openbare profiel. Deze is er nog wel, maar hij staat nu niet meer onder je foto. Hij staat rechts, onder 'Contact- en persoonlijke gegevens'.

 

 
3  

Contactgegevens staan niet meer onder je verkorte profiel. Ze staan rechts in je profiel, onder 'Contact- en persoonlijke gegevens'.

 

 
 9  

Je netwerk op de hoogte brengen van wijzigingen in je profiel. Dat kan niet meer met 1 switch, maar dat kun je nu per onderdeel instellen. Standaard staat deze op 'niet delen'.

 

 
22  

Profielonderdelen. Deze stonden vroeger in blokken onder je profielfoto. Nu staan ze - veel beter - rechts in je profiel, onder de blauwe knop met de tekst 'Profielonderdeel toevoegen'.

 

 
 26  

Aanbeveling vragen. Dat kan niet meer vanuit je eigen profiel. Bezoek het profiel van je connectie en klik op de 3 puntjes naast de profielfoto. Kies voor 'Om een aanbeveling vragen'. Aanbevelingen geven gaat ook op deze manier.

 

 
4  
Verjaardagen en jubilea. Vroeger stonden deze rechts naast de tijdlijn. Nu moet je een extra handeling doen, namelijk klikken op het menu item 'Meldingen'. Dan krijg je een overzicht, waarin je de verjaardagen, jubilea en andere meldingen onder elkaar ziet.  
  • Interesses. Deze zijn verdwenen uit je profiel.
  • Aanbevelingen. Deze staan helaas niet meer onder de betreffende werkgever, maar alleen nog bij elkaar, onderaan je profiel. Jammer!
  • Cursussen. Deze staan niet meer getoond bij de betreffende werkgever, maar alleennog bij elkaar in één vak. 

Er zijn nog genoeg andere wijzigingen. Je ontdekt ze vanzelf, als je elke dag even de tijd neemt om je weg te vinden in de nieuwe lay-out. En als je er niet uitkomt, mail je mij gewoon even, ik help je graag op weg! info@wegnaarsucces.nl. LinkedIn isi leuk en nuttig. Dat was het en dat is het nog steeds!

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld