- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Bloggen op LinkedIn, durf jij het?

Bloggen op LinkedInNetwerken
Iedereen weet wel hoe belangrijk netwerken is. En veel mensen weten ook, dat LinkedIn bij uitstek een geweldig medium is om actief en gericht te netwerken. Maar hoe komt het dan, dat de meeste mensen hun kansen toch niet grijpen? Dat ze netwerkmogelijkheden laten liggen en dat hun netwerk slechts heel moeizaam groeit? Omdat ze gewoon niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken. En daarmee help ik graag een handje. 

Het kwartiertje
Ik heb eerder een artikel geschreven over het besteden van een kwartiertje per dag aan LinkedIn. Want dit is vooralsnog voldoende om een goede start te maken met het uitbreiden van je netwerk op LinkedIn. In dat kwartiertje doe je de volgende dingen:

  • Updates van je connecties een 'thumbs up' geven;
  • Een positieve en opbouwende reactie plaatsen op een update van een connectie;
  • Een update van een connectie delen;
  • Jarigen feliciteren en mensen met een jubileum ook feliciteren.

Hiermee zul je zien dat je netwerk langzaam begint te groeien. Hoe langer en consequenter je dit doet, hoe groter je netwerk wordt. Maar er is nog een manier. Een manier, waarmee je sneller meer connecties kunt krijgen. En dat is bloggen.

Bloggen? Op LinkedIn?
Ja, inderdaad. Naast het delen van updates van anderen, of linkjes naar artikelen op andere websites, kun je ook zgn. 'longposts' schrijven. Dit artikel is er eentje van. LinkedIn geeft je de mogelijkheid om lange artikelen te schrijven en deze te publiceren in het 'blog' gedeelte van LinkedIn. Dat heet: LinkedIn Publishing. (Voorheen LinkedIn Pulse)  Hier kun je lange artikelen van anderen lezen, of je eigen artikel publiceren. Dat doe je op deze manier:

In de startpagina van LinkedIn (de 'tijdlijn'), zie je helemaal bovenaan de mogelijkheid om een artikel te schrijven:

 

Als je op de knop 'Write an article' klikt, opent een nieuw venster. Hier verschijnt de editor om je artikel te schrijven;

 

 

Na het schrijven Klik je helemaal rechts bovenin op 'Publish':

Je krijgt dan nog de mogelijkheid om tags toe te voegen (waarop andere mensen, buiten jouw netwerk, blogs kunnen zoeken). Zo simpel is het!

Maar wat moet ik dan schrijven?
Die vraag hoor ik heel vaak. En begrijpelijk. Maar er zijn meer interessante onderwerpen dan je denkt. Ik schrijf zelf veel over carrière en solliciteren, omdat dit mijn expertise is. En zo heeft iedereen zijn of haar expertise. Als je niet weet waar je over moet schrijven heb ik de volgende tips voor je:

  • Wat is jouw vak? Weet je er veel van? Schrijf een goed artikel over de nieuwste trends in jouw vakgebied!
  • Zoek je een baan? Waarom schrijf je niet een artikel over de zaken waar jij tegenaan loopt? Misschien kun je andere werkzoeken helpen.
  • Is er een onderwerp in het nieuws dat jou uitermate boeit? Schrijf er een artikel over! En stel je vragen. Er zijn altijd mensen die reageren.
  • Heb je een handige tip voor andere mensen? Deel hem in een blog!
  • Heb jij een uitgesproken mening over een onderwerp? Leg uit waarom jij die mening hebt. 

Let er wel op, dat LinkedIn een zakelijk medium is en blijft. Een longpost over jouw wandelvakantie in Zuid oost Azië kun je op veel websites kwijt, maar LinkedIn is hier minder geschikt voor. Probeer het gewoon eens. Je zult zien dat ook mensen buiten jouw bestaande netwerk jouw artikel gaan lezen. Misschien plaatsen ze een reactie. En misschien nodigen ze jou wel uit om een connectie te maken. Jouw netwerk groet steeds sneller!

Waar blog jij over?
En nu heb ik een vraag aan jou. Schrijf jij ook (wel eens) blogs/longposts op LinkedIn? Zo ja, waarover? Plaats een link in de reacties hieronder en ik lees je blog graag! En wie weet kunnen we een connectie maken... 

 

Wist je al dat je ook hier op onze website kunt bloggen? Vergroot je netwerk nog meer! Lees er hier meer over.

Liever wat hulp bij LinkedIn? dat kan ook. Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl 

Succes met je blog!

 

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld